Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 26 (2018)

fredag 29 juni, kl 22:30 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

SENTRY #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Aaron Kim Jacinto
Förlag: Marvel Comics

En av de bästa överraskningarna med Donny Cates korta men utmärkta run med Doctor Strange var Sentrys efterlängtade återkomst till Marvels universum. Förlagets ”Golden Guardian” skapades av Paul Jenkins och Rick Veitch som en bortglömd Superman-liknande hjälte (de skapade till och med en egen fiktiv serietitel som också glömts bort på grund av en kataklysmisk händelse) som dessutom delade personlighet med en destruktiv och mordisk sida, kallad The Void. Sentry förekom flitigt i Brian Michael Bendis långa run med Avengers och dök även upp som en av Apokalypsens fyra ryttare i Remenders Uncanny Avengers. Nu är han alltså tillbaka och dessutom författas serien av ingen mindre än Jeff Lemire som redan visat att han är en mästare när det gäller karaktärer som lider av mental ohälsa, som Moon Knight, Bloodshot och Colonel Weird i Black Hammer.

MODERN FANTASY #1
Manus: Rafer Roberts
Illustration: Kristen Gudsnuk
Förlag: Dark Horse Comics

Kristen Gudsnuk är hjärnan bakom den trevliga miniserien Henchgirl och Rafer Roberts har tidigare jobbat i Valiants superhjälteuniversum med A&A: The Adventures of Archer & Armstrong och Harbinger Renegade. Tillsammans har de skapat serien Modern Fantasy som på ytan ser ut som en skön mix av Office Space och Dungeon & Dragons i vår egen tid. Sage är utbygdsjägaren från landet som kom till den stora staden med drömmar om äventyr men fastnade i ett meningslöst datajobb. Hon och hennes vänner (dvärgkrigaren Gondra som jobbar som servitör, rumskompisen Lizard Wizard som säljer droger och Darquin, alven med skådespelardrömmar) kämpar för att behålla sina skitjobb och betala sina studielån samtidigt som de drömmer om att rädda världen – och när drömmen blir verklighet visar det sig vara en hårdare nöt att knäcka än de anat.

Två läsvärda serier avslutas den här veckan: Harrow County (Dark Horse Comics) av Cullen Bunn och Tyler Crook samt Kill or Be Killed (Image Comics) av Ed Brubaker, Sean Phillips och Elizabeth Breitweiser. Harrow County är en rysare från den amerikanska Södern med häxor, spöken, demoner, flerögda minotaurer och skinnlösa pojkar som jag varmt rekommenderar och i oktober startar förlaget även en utgivning av serien i lyxiga samlarutgåvor som jag tänker pryda min seriesamling med.

Kill or Be Killed är en utmärkt dekonstruktion av vigilante-genren och ytterligare en i raden av förträffliga serier från supertrion Brubaker/Phillips/Breitweiser som ligger bakom höjdare som Criminal, Fatale och The Fade Out. Brubaker och co vilar inte på sina lagrar för redan i september dyker de upp med sin första ”Original Graphic Novel” från Image Comics med titeln My Heroes Has Allways Been Junkies och i oktober startar de en ny månatlig serie som jag varken vet namnet på eller vad den handlar om men att den är värd att vänta på är lika självklart som att påven har en konstig mössa.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...