Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 32 (2018)

fredag 10 augusti, kl 22:08 av 2 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

FANTASTIC FOUR #1
Manus: Dan Slott
Illustration: Sara Pichelli
Förlag: Marvel Comics

Fantastic Four, eller Fantastiska fyran som de hette på svenska, är min favoritserie från Marvel Comics som blivit en omistlig del av min barndom och uppväxt och som alltid får mitt hjärta att slå lite fortare när jag minns alla underbara äventyr, fantastiska karaktärer, häpnadsväckande sci-fi samt sorg, glädje och framförallt: familjen. Utan Fantastic Four ingen Galactus, Watcher, Silver Surfer eller Doctor Doom, ingen Negativa zonen, ingen Black Panther eller Wakanda, kreer, skruller, inhumans, ja, listan kan göras oändlig och serien är en formidabel skattkista utan botten som man bara kan ösa ur. Mina favoritskapare är Lee/Kirby, John Byrne, Waid/Wieringo samt Jonathan Hickman och att min favoritkvartett nu återigen är tillbaka efter lång frånvaro är utan tvekan en av årets höjdpunkter för mig som gammal fan av serien.

THE SANDMAN UNIVERSE #1
Manus: Neil Gaiman, Nalo Hopkinson, Kat Howard, Si Spurrier, Dan Watters
Illustration: Bilquis Evely, Dominike “Domo” Stanton, Tom Fowler, Max Fiumara, Sebastian Fiumara
Förlag: Vertigo

2018 markerar inte bara förlaget Vertigos 25-årsjubileum utan också 30-årsjubiléet för The Sandman, Neil Gaimans ikoniska skapelse, som blev en så viktig del av hela förlagets guldera. Nu är det dags för karaktären att återvända under Gaimans regi tillsammans med en hel hög av serieskapare och fyra nya Sandman-relaterade titlar. I one-shoten The Sandman Universe #1 börjar allt och snart kommer även House of Whispers av Nalo Hopkinson, Books of Magic av Kat Howard, The Dreaming av Si Spurrier samt Lucifer av Dan Watters. Alla dessa serier kan man få ett smakprov av i detta nummer och det blir med andra ord ett gyllene tillfälle att återigen förälska sig i detta universum för båda gamla och nya läsare.

BLACK BADGE #1
Manus: Matt Kindt
Illustration: Tyler Jenkins
Förlag: BOOM! Studios

”Among their organization, the Black Badges are the elite; the best of the best. They are feared even by the other badges. The missions they take are dangerous, and they will only get worse as their leader’s attention is split between their mission objectives and tracking down a lost team member. A team member who disappeared years ago, presumed dead.”

Grass Kings var en mycket läsvärd serie av Matt Kindt och Tyler Jenkins som avslutades i maj 2018. Dessa fenomenala serieskapare vilar dock inte på sina lagrar utan redan den här veckan är det dags för deras nya följetong Black Badge med en grupp scouter som är en del av en hemlig organisation, tränade att bli elitkrigare och med uppdrag att ställa allt kaos som vuxenvärlden orsakat till rätta.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. Jonathan says:

    Black badge lät intressant, blir nog att införskaffa vid tillfälle!

  2. Anders says:

    FF och Sandman återuppstår samma vecka, det är nästan så man blir religiös. Men bara nästan.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...