Recensioner

Halloween 2018: Infidel, Vol. 1

onsdag 31 oktober, kl 12:30 av 0 kommentarer

Idag är det Halloween, en högtid inte minst för alla fans av riktigt bra skräck, och eftersom Shazam.se är ”Sveriges största blogg om tecknade serier” tänkte jag passa på att tipsa om en riktigt bra skräckserie som dessutom råkar vara en av 2018 års bästa serier alla kategorier, nämligen Infidel av Pornsak Pichetshote och Aaron Campbell. Jag har redan recenserat seriens två första nummer som fick högsta betyg och fortsättningen på Infidel levererar precis vad den lovat: en modern historia om ett hemsökt hus.

Här får vi möta Tom, hans muslimska flickvän Aisha och Toms dotter Kris som flyttar in Toms mammas lägenhet i ett nedgånget hus som dessutom var skådeplats för ett misstänkt terroristattentat. Modern, och flera av husets övriga hyresgäster, är starkt påverkade av händelsen men under ytan finns det något ännu värre som tagit huset i besittning, nämligen ett spöke som livnär sig på den rädsla, paranoia, hat och främlingsfientlighet som kommit att prägla vårt samhälle allt mer.

Att skräckhistorier kommenterar sin samtid är föga överraskande utan bygger på en lång tradition inom genren och Infidel känns verkligen som en perfekt skräckhistoria för 2010-talet. Förutom detta så är den dessutom läskig på riktigt med en sjukt obehaglig stämning, mardrömslika monster, nagelbitande spänning, stark vänskap, trovärdiga karaktärer och en perfekt genomarbetad historia som binds ihop snyggt på bara sex nummer.

Filmrättigheterna till Infidel är redan iland och med tanke på hur lyckad filmen Get Out var, som också blandar skräck med xenofobi, så har alla älskare av skräckfilmer något att se fram emot men själv föredrar jag naturligtvis Infidel i sin, enligt mig, redan fulländade originalversion.

Manus: Pornsak Pichetshote
Illustration: Aaron Campbell
Färgläggning: José Villarrubia
Förlag: Image Comics
Betyg: 5/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...