Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 49 (2018)

måndag 10 december, kl 20:30 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DIE #1
Manus: Kieron Gillen
Illustration: Stephanie Hans
Förlag: Image Comics

I vecka 49 påbörjades den sista arcen av Kieron Gillen och Jamie McKelvies underbara serie The Wicked+The Divine men för att stilla den kommande ångesten och abstinensen påbörjas en helt ny serie av Gillen och Stephanie Hans. Sin vana trogen så är Gillens titel en finurlig lek med ord – den här gången de engelska orden för ”död” respektive ”tärning” – för Die utspelas i rollspelens värld…men en betydligt verkligare och farligare variant med livet som insats. För flera decennier sedan transporterades en grupp nördiga tonåringar till en magisk spelvärld. Alla utom en återvände men ingen av dem kunde yttra ett ord om vad de varit med om. Nu, när de alla är medelålders vuxna, upptäcker de att deras spelkampanj är långt ifrån över.

Stephanie Hans – som tidigare samarbetat med Kieron Gillen på Journey into Mystery, The Wicked+ The Divine #15 och The Wicked+The Divine: 1831 – är mest känd som en lysande omslagstecknare och Die är hennes första pågående serie. Parallellt med serien har Gillen även producerat ett alldeles eget rollspelsäventyr som utspelas i seriens universum men detta kommer först att se dagens ljus lagom till första samlingsvolymen, eftersom det innehåller en del spoilers om vad seriens spelare råkar ut för.

LAGUARDIA #1
Manus: Nnedi Okorafor
Illustration: Tana Ford
Förlag: Berger Books/Dark Horse Comics

Nnedi Okorafor hade redan en gedigen karriär som författare innan hon steg in i seriernas värld. Hon har hyllats för science fiction- och fantasyverk som Binti, Akata och Who Fears Death (den sistnämnda kommer även bli en TV-serie från HBO), vunnit både World Fantasy Award, Hugo Award och Nebula Award samt författar också Marvelserien Shuri som handlar om T’Challas geniala syster med samma namn. I hennes första helt egna serie LaGuardia, utgiven av Dark Horse Comics på etiketten Berger Books, får vi möta den gravida nigeriansk-amerikanska läkaren Future Nwafor Chukwuebuka som just återvänt till Jorden med en medsmugglad utomjordisk levande växt i bagaget. Serien tar ett grepp om dagens flyktingproblematik med en science fiction-twist för i LaGuardia lever utomjordingar på Jorden men möter samma problem och vedermödor som flera av dagens flyktingar tvingas utstå i sökandet efter en ny hemvist.

PRODIGY #1
Manus: Mark Millar
Illustration: Rafael Albuquerque
Förlag: Image Comics

Jag väntar fortfarande på resultatet av Mark Millars deal med Netflix när det gäller riktiga TV-serier från Millars serievärld men både The Magic Order och kommande Sharkey The Bounty Hunter ingår i paketet och så även den nya serien Prodigy. Här slår Millar på stora trumman lite extra (lika subtilt som vanligt) eftersom han skapat den smartaste mannen på hela planeten som dessutom råkar vara världens mest framgångsrika affärsman. Ingenting verkar omöjligt för Edison Crane (Nobelprisvinnare, kompositör, olympisk guldmedaljör, m.m) och nu behöver även Världssamfundet hjälp av detta universalgeni. Även om Millar inte längre behöver hymla med att denna serie är ytterligare en storyboard för en TV-serie eller film så är jag ändå lite sugen på att ta en liten titt eftersom Rafael Albuquerque står för illustrationerna vilket han tidigare gjort med den äran på Millars serie Huck.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...