Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 27 (2018)

lördag 6 juli, kl 01:07 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

THE WALKING DEAD #193
Manus: Robert Kirkman
Illustration: Charlie Adlard
Förlag: Image Comics

En nyhet som slog ner som en bomb den här veckan var att #193 av Image Comics flaggskepp The Walking Dead var seriens sista nummer. Tidigare hade både #194 och #195 annonserats men detta visade sig vara en skickligt manifesterad rökridå eftersom #193 innehöll hela 70 sidor där de tidigare annonserade numren även ingick. Efter nästan 16 år är det då dags att säga tack och adjö till en av serievärldens största succéer som blivit en ännu mer lönsam TV-seriefranchise och även om den tecknade serien nu är avslutad så kommer det dröja länge innan de olika TV-versionerna drabbas av samma öde. I förra veckan avslutades dessutom Apart Förlags Kickstarter-kampanj som hade som delmål att ge ut The Walking Dead volym 21 på svenska men där de insamlade pengarna inte räckte till när det gällde att finansiera en utgivning av resterande volymer. Med facit i handen vet vi nu att den kommande volym 32 är seriens sista och detta faktum gör det troligare att betydligt fler ser fram emot att få avnjuta hela serien på svenska nu när man vet att det finns ett slut på serien.

SEA OF STARS #1
Manus: Jason Aaron, Dennis Hallum
Illustration: Stephen Green
Förlag: Image Comics

”Being a space trucker sounds like a cool job, but in reality, it can be boring as hell. So when recently widowed Gil gets a long-haul gig across the universe, he figures it’s safe enough to bring his young son Kadyn along for the ride—that is, until their “big rig” gets bitten in half by a gigantic Space Leviathan! Now separated from his son—with a breached suit that’s venting oxygen at an alarming rate—Gil must defy the odds and stay alive long enough to rescue Kadyn. But meanwhile, Kadyn seems to be getting all the help he needs from a talking Space Monkey riding a Space Dolphin… or maybe it’s the strange powers he’s suddenly manifesting?!”

En helt ny titel med Jason Aaron som en av kreatörerna räcker för att det ska vattnas i munnen på mig och när det dessutom rör sig om ett rymdäventyr som bland annat innehåller en talande rymdapa som rider på en rymddelfin så måste jag läsa den.

SPACE BANDITS #1
Manus: Mark Millar
Illustration: Matteo Scalera
Förlag: Image Comics

”Thena Khole and Cody Blue are among the universe’s most wanted felons. Each the leader of their own criminal ops, they run heists across the galaxies—hopping from ship to ship to fleece everyone inside. But when both women are betrayed by their crews, the bandits only have one thing on their minds: REVENGE.”

Ytterligare ett rymdäventyr men den här gången skapat av Mark Millar som verkligen är en ”hit or miss” i min bok. Precis som allt annat som publiceras av Millar just nu så är Space Bandits en del av hans deal med Netflix vilket innebär att TV-versionen bara är en tidsfråga men Millar och Olivier Coipels The Magic Order var en glad överraskning och Matteo Scalera (Black Science) kan verkligen leverera snygg action så jag ska sluta klaga och ge serien en chans.

LOIS LANE #1
Manus: Greg Rucka
Illustration: Mike Perkins
Förlag: DC Comics

”On the road and out of Metropolis – and carrying a secret that could disrupt Superman’s life – Lois Lane embarks on a harrowing journey to uncover a threat to her husband and a plot that reaches the highest levels of international power brokers and world leaders.”

Det enda problemet jag har med Lois Lanes alldeles egna soloserie är att det innebär att jag kommer att få vänta ännu längre på Greg Rucka och Nicola Scotts Black Magick – en väntan som snart blir outhärdlig. Hur som helst, Rucka är en fena när det gäller att leverera bra serier med kvinnor i huvudrollen, Mike Perkins har en snygg noir-stil och det är alltid trevligt med berättelser som utspelas i ett superhjälteuniversum men som har vanliga människor i centrum.

Det var allt när det gällde veckans nya intressanta titlar för min del. I övrigt blev jag nedslagen över att DC Comics – som redan annonserat att de kommer att lägga ner den legendariska etiketten Vertigo – nu även meddelar att även den klassiska skämt- och satirserien MAD Magazine går i graven. Detta är en sanning med modifikation för tidningen kommer visserligen inte försvinna men man kommer enbart fokusera på redan tidigare publicerat material (med undantag för ett årligt specialnummer och tidningens omslag) och den kommer heller inte finnas i vanliga affärer utan enbart distribueras till renodlade serieaffärer. Trots att jag tycker att det är skam att detta sker så återstår dock det faktum att allt för många, inklusive mig själv, inte köpte tidningen men jag upplever det ändå som att DC Comics borde ha kämpat mer när det gäller en så klassisk och en gång i tiden så banbrytande tidning som MAD Magazine – speciellt i dagens tidevarv när det blir extra tydligt och viktigt att satiren behövs och inte får bli ett offer för nyckfulla protester från lättkränkta människor eller krassa vinstintressen.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...