Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 36 (2019)

söndag 8 september, kl 01:24 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

SOMETHING IS KILLING THE CHILDREN #1
Manus: James Tynion IV
Illustration: Werther Dell’Edera
Förlag: BOOM! Studios

”– When the children of Archer’s Peak begin to go missing, everything seems hopeless. Most children never return, but the ones that do have terrible stories—impossible stories of terrifying creatures that live in the shadows.
– Their only hope of finding and eliminating the threat is the arrival of a mysterious stranger, one who believes the children and claims to see what they can see.
– Her name is Erica Slaughter. She kills monsters. That is all she does, and she bears the cost because it MUST be done.”

De senaste åren har James Tynion IV författat serier till DC Comics men när han får tid över hinner han även med egna serier på förlaget BOOM! Studios som The Woods och Eugenic. Den nya serien Something is Killing the Children är en renodlad skräckserie där huvudpersonen, förutom Erica, är själva Archer’s Peak, en liten stad i Wisconsin som lever i skräck och vanmakt över det som händer med deras barn.

BATTLEPUG #1
Manus/Illustration: Mike Norton
Förlag: Image Comics

”It’s been a few years since the last Kinmundian saved the world with the help of his faithful Battlepug, but a new threat arises. The epic tale returns as our favorite barbarian and his trusty overgrown dog renew their quest for insane adventure! Same dog. NEW TRICKS!”

Mike Nortons härliga webbserie började egentligen bara som en kul grej när podcasten iFanboy bad Norton designa en exklusiv t-shirt. Det första som poppade upp i Nortons huvud var en barbar som rider på en gigantisk mops och resten är historia. Serien vann en Eisner för Best Digital Comic/Webcomic 2012 och gavs även ut i fem volymer av Dark Horse Comics. Nu har Battlepug blivit en pågående serie hos Image Comics och de första fem volymerna har tidigare under året givits ut av förlaget i en fet lyxutgåva med namnet Battlepug: The Compugdium.

PRETTY DEADLY: THE RAT #1
Manus: Kelly Sue DeConnick
Illustration: Emma Ríos
Förlag: Image Comics

Efter tre års väntan är Kelly Sue DeConnick och Emma Ríos weird western-serie Pretty Deadly tillbaka med en tredje volym. DeConnick meddelade nyligen att hon och Ríos nu kommit halvvägs genom serien i och med tredje volymen och berättade även lite om seriens kommande volymer: “The Rat tells a story of art, addiction, and loss, against a backdrop of an emerging Hollywood,” sade DeConnick. “Arc 4, The Butterfly, will look backward to reveal Alice’s origins, and Arc 5 will push the series to its conclusion in the Great Depression.”

Tecknaren Ríos meddelade också att The Rat är en kärleksförklaring till Lotte Reiniger (tysk-brittisk silhuettkonstnär, animatör och filmregissör som bland annat skapade en av de allra första animerade långfilmerna, Die Abenteuer des Prinzen Achmed från 1926), Jan Švankmajer (tjeckisk filmregissör och stop motion-animatör vars surrealistiska verk bland annat inspirerat Terry Gilliam) samt tvillingbröderna Stephen and Timothy Quay (stop motion-animatörer, kända som The Brothers Quay).

EVERYTHING #1
Manus: Christopher Cantwell
Illustration: I.N.J. Culbard
Förlag: Dark Horse Comics (Berger Books)

”EVERYTHING is a gleaming new mega-department store which arrives to extraordinary thrill–and rapidly escalates to inexplicable mania in the small town of Holland, Michigan.

When random hellish fires and unshakable psychic disturbances start to overtake the community, a few–like depressive out-of-towner Lori and a suspicious local named Rick–begin to suspect EVERYTHING and its catalog-perfect manger, Shirley.

Who–or what–exactly is in charge here . . . and what insidious plans are in store?”

Christopher Cantwell imponerade stort för året med She Could Fly (recension av andra volymen dyker upp inom kort) från Berger Books och nu är han tillbaka med en ny härligt bisarr serie från Dark Horse Comics underetikett som Karen Berger själv beskriver som: “It’s like if Twin Peaks and Stranger Things had a baby and Ray Bradbury was the godfather.”

THE WICKED+THE DIVINE #45
Manus: Kieron Gillen
Illustration: Jamie McKelvie
Förlag: Image Comics

2019 avslutas tre serier som jag följt troget sedan starten: Paper Girls (recension kommer när sista numret dyker upp i brevlådan), Black Science samt The Wicked+The Divine vars sista nummer dyker upp den här veckan. Fem år av seriemagi är nu till ända och med tanke på att Kieron Gillen och Jamie McKelvie vred upp förstärkaren till elva med den sjätte volymen så är jag sjukt taggad på avslutningen.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...