Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 45 (2019)

söndag 10 november, kl 16:44 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

UNDISCOVERED COUNTRY #1
Manus: Charles Soule, Scott Snyder
Illustration: Giuseppe Camuncoli
Förlag: Image Comics

”In this special oversized first issue, readers will journey into the near future, and an unknown nation that was once the United States of America-a land that’s become shrouded in mystery after walling itself off from the rest of the world without explanation over thirty years ago. When a team seeking a cure for a global pandemic breaches U.S. borders, they quickly find themselves in a struggle to survive this strange and deadly lost continent!”

Undiscovered Country är författad av två av serievärldens mest lysande författare just nu: Scott Snyder och Charles Soule. Premissen är ett USA som klippt banden fullständigt med omvärlden, en förödande pandemi samt ett team som ger sig in i landet på jakt efter ett botemedel utan att ha en aning om vad som väntar. Soule och Snyder har utlovat minst 30 nummer av serien och jag är definitivt med på tåget.

CRONE #1
Manus: Dennis Culver
Illustration: Justin Greenwood
Förlag: Dark Horse Comics

”The Sword Saviour and Champion of Men once known as BLOODY BLISS is now nothing more than a reclusive old CRONE. Does she have the strength to answer the call for one last adventure?”

Det finns gott om berättelser där tidigare manliga hjältar lämnar sin trygga pensionärstillvaro för att att återuppta kampen mot ondskan men glädjande nog finns det också författare som låter även kvinnor ikläda sig den rollen. I Crone får vi möta en gammal kvinna som tidigare gick under namnet Bloody Bliss i vad som beskrivs som en blandning mellan Red Sonja eller Xena: Warrior Princess och Unforgiven där hon åter får damma av sitt svärd för ett sista äventyr.

HEIST or HOW TO STEAL A PLANET #1
Manus: Paul Tobin
Illustration: Arjuna Susini
Förlag: Vault Comics

”Welcome to planet Heist! It’s the cutthroat capital of the entire Nehring System, home to billions of the worst men and women in the galaxy. The Pan-Galactic government has no idea what to do with the planet, but conman Glane Breld and his band of thieves know exactly what to do with Heist-they’re going to steal it.”

Paul Tobin ligger bakom den kylslagna och surrealistiska skräckisen Colder (tillsammans med den fenomenale Juan Ferreyra) samt den mångfaldigt prisbelönta webbserien Bandette tillsammans med hustrun Coleen Coover. Steget till en serie om ett gäng tjuvar och skojare som bestämmer sig för att stjäla en planet som dessutom råkar vara ett tillhåll för galaxens värsta skurkar kan tyckas långt men konceptet är så skruvat att jag nog kommer att kolla in den vid tillfälle.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...