Recensioner

Revenge of the Green Lanterns

torsdag 19 mars, kl 21:44 av 3 kommentarer

hank_henshawRevenge of the Green Lanterns samlar Green Lantern #7-13 och är den andra samlingen efter nytändningen med tidigare nämnda Rebirth. Revenge bygger vidare på storyn som påbörjades i föregående samlingen No Fear. Precis som No Fear så är även Revenge nästan övermättad med karaktärer och action, men precis som förut så lyckas Johns hålla sig precis inom gränsen för vad som går att mosa in i sex nummer utan att det ska kännas hysteriskt. Den enda kritiken jag egentligen har angående Johns författarskap är att han verkar brinna så frenetiskt för sina otaliga idéer att han ibland kanske avslutar vissa skeenden lite väl snabbt, men samtidigt så anar man att allt som sker gör det av en anledning, och kommer att få konsekvenser i det långa loppet.

Utan att snubbla in på alltför mycket detaljer och spoila storyn så bjuder nummer 7 till och med 13 av Green Lantern på ett våldsamt möte med den massmordiske rymdtyrannen Mongul (och hans syrra), en team-up med en svårmodig och bitter Batman och riktigt spektakulär scifi-action av världsklass med Guy Gardner, The Lost Lanterns, miljontals Manhunters och med superpsykopaten Hank Henshaw aka Cyborg Superman mitt i smeten. Det är helt enkelt ett jävla ös rakt in kaklet.

green_lantern_13_1280x1024Precis som i No Fear är det flera illustratörer inblandade i Revenge of the Green Lanterns, men då alla har en liknande stil så köper man det här nästan helt utan anmärkning. För min del är det dock Ivan Reis som gör bäst ifrån sig den här gången, och det hade såklart varit fint om man kunde slippa hattandet mellan olika tecknare framöver. Green Lantern fortsätter trots detta att vara en av de allra bästa klassiska superhjälteserierna just nu, och är en riktigt skön trikåcirkus från start till mål.

Författare: Geoff Johns
Illustratörer: Carlos Pacheco, Ethan Van Sciver, Ivan Reis, Simone Bianchi
Förlag: DC Comics
Betyg: 4/5

Kommentarer

 1. Silwer says:

  Hm men detta är väl inte Green lantern corps där alla andra huserar utom idiot Hal Jordan?

  Har tyvärr inte läst detta utan just Green Lantern Corps 1-12 eller nåt sånt och det var helt ok.

  Hal Jordan är vidrig imho, jag önskar att han aldrig kommit tillbaka:-D

  Yellow fear monster!!!!!!!

 2. Jonas says:

  Som jag fattat det så är den här Green Lantern-samlingen lite av ett startskott för just Green Lantern Corps. Har tänkt kolla in det så småningom.

 3. Johan says:

  Det egentliga startskottet för Green lantern Corps är miniserien Green Lantern Corps: Recharge. Men Green Lantern och Green Lantern Corps är ju pass sammanbundna med varandra att det ibland kan vara svårt att vet var den ena tar vid och den andra slutar.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...