Recensioner

Green Lantern: Secret Origin

torsdag 2 april, kl 21:56 av 2 kommentarer

atrocitusGreen Lantern: Secret Origin är i all korthet DC:s mästerskribent Geoff Johns utvecklade version av hur Hal Jordan egentligen kom att bli mänsklighetens första medlem i det intergalaktiska snutkollektivet Green Lantern Corps. I och med att det här en story som tar allt ifrån första början så är den här samlingen troligen den allra bästa ingången för de som funderat på att testa lite DC och Green Lantern men inte vet var man ska börja. Utöver att förtydliga och fördjupa ursprungsstoryn för Green Lantern så passar Johns här även på att anpassa och lägga till händelser i Hal Jordans ursprung för snart kommande storeventet The Blackest Night, där det främst är tillägget av den rödrasande Atrocitus och hans inblandning i den ännu unga men blivande superskurken Black Hands första steg mot galenskap.

gl34Utöver att Green Lantern: Secret Origin bjuder på en anpassad bakgrund som leder till ett av årets största DC-event så är det även en kul inblick i hur Green Lantern Corps, som är uppbyggt av tusentals medlemmar från olika avancerade galaktiska civilisationer, till en början mest ser jorden som en lerboll fylld med primitiva vildar, och hur Jordan inte gör saken bättre genom att storma in och förolämpa The Guardians of The Universe och ifrågasätta merparten av alla de grundlagar som styr all Lantern-verksamhet. För att sammanfatta så är Secret Origin en tight berättad mix av klassisk superhjälteaction och scifi-epos, allt väldigt snyggt förpackat av återkommande GL-tecknaren Ivan Reis. Varmt rekommenderat, och det ska bli spännande att se vad Johns tar sig för med Blackest Night.

Manus: Geoff Johns
Illustration: Ivan Reis
Förlag: DC
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Ferdinand says:

    Funderade just på vad som kunde vara en bra start. Nu vet jag. Tack Jonas.

  2. […] du ännu inte läst Green Lantern överhuvudtaget så skulle jag rekommendera dig att börja med Green Lantern: Secret Origin som lägger grunderna för i princip allt som händer i den här volymen, och efter det så kommer […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...