Recensioner

Battle For The Cowl: Man-Bat One-Shot

tisdag 14 april, kl 20:23 av 1 kommentar

batman-battle-for-the-cowl-man-batJag vet inte riktigt hur det gick till, men jag har läst Battle For The Cowl: Man-Bat One-Shot, en ensam spinoff med koppling till det pågående Batman-eventet Battle For The Cowl. Förutom att jag hört att Batman trillat av pinn så har jag egentligen ingen vidare koll på det här eventet, men Man-Bat är för mig en rätt så intressant karaktär i Batmans värld, så friskt vågat, häften vunnet!? Man-Bat är inte helt utan likheter med Marvels Lizard, det vill säga forskare-försöker-bota-handikapp-men-förvandlas-till-monster-istället där Man-Bat passande nog förvandlas till en gigantisk fladdermus som vid ett flertal tillfällen fått fångas och rehabiliteras av den nu avlidne Batman. Hur funkar då Man-Bat som ensam huvudperson utan Batman?

Handlingen är rätt lätt att summera. Man-Bat drömmer mardrömmar om att han har ihjäl sin fru, vaknar, frun är borta, han förvandlar sig till Man-Bat, träffar Outsiders (några av Batmans gamla polare antar jag?) och måste slåss mot den självlysande Doctor Phosphorus för att få frugan tillbaka. Slut. Det här singelnumret har fått rätt hård kritik för att vara trist, fult och intetsägande. Jag kan väl hålla med om att det inte har någon som helst logisk koppling till händelserna kring Battle For The Cowl, men jag har läst både tristare och fulare serier än den här. Helt ok tidsfördriv för min del.

batman-battle-for-the-cowl-man-bat-2

Författare: Joe Harris
Illustratör: Jim Calafiore
Förlag: DC Comics
Betyg: 2/5

Kommentarer

  1. […] med Batman. Lite som New Mutants kanske. Vill även minnas att de gjorde ett snabbt gästspel i Battle For The Cowl: Man-Bat One-Shot som jag recenserade för en tid sedan. En av dem såg ut som en clown. Typ så såg mina […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...