Recensioner

Wolverine: Weapon X #1

söndag 19 april, kl 11:09 av 1 kommentar

weaponxDet känns nästan som att det kommer ut en ny Wolverine-serie i månaden så när Marvel släpte nyheten om Wolverine: Weapon X så var min första spontana tanke, nej inte en till! Men nu sittar jag ändå här med det första numret av denna nya Wolverine-serie. Jag hade ganska låga förväntningar på serien innan jag läste den men blev faktiskt positivt överraskad. Det här är ett riktigt bra första nummer och Wolverine är precis så mycket badass som man vill att han ska vara.

Wolverine: Weapon X tar sin början i Colombias djungel där en guerillagrupp som är mitt uppe i en kamp mot Roxxon, ett multinationelt företag, blir totalt utplåande av mystiska legosoldater beväpnade med, för oss läsare, välbekanta klor. Efter denna introduktion hoppar vi till San Franscisco där Wolverine blir kontaktad av Maverick, en gammal Weapon X-kollega, som fått höra att gamla filer från Weapon X-programmet nu kommit på villovägar och i händerna på Roxxon och deras anstälda legosoldater Blackguard. Uppenbarligen är Roxxon väldigt intresserade av att skapa sin egen perfekta mördarmaskin, något som Wolverine tänker sätta stopp för.

Jason Aaron har skapat ett riktigt bra första nummer för Wolverine: Weapon X. Normalt sett så brukar första nummer vara ganska sävliga och inte särskilt spännande då det är mycket som ska sättas upp inför kommande nummer, men här lyckas Aaron verkligen balansera mellan spänning och setup utan är det känns tråkigt eller ointressant. Kort sagt en stark öppning för en ny serie.

Ron Garney som illustrerat numret är en ny bekantskap för mig och en positiv sådan. Det ser väldigt snyggt ut och han skapar en mörk och tät stämning med sina illustrationer som  känns som helt rätt stil både för serien i sig, där de kompletterar Aarons manus utmärkt, men också för Wolverine. Med undantag för det Steve McNiven skapar i arcen Old Man Logan i Wolverine så är det här den kanske snyggaste Wolverine-serien just nu.

Wolverine: Weapon X börjar väldigt starkt och jag är definitivt sugen på mer från den här serien. Men man kan ju undra om Wolverine verkligen behöver 4 reguljära serier… Men så länge jag får bra och spännande serier att läsa så är jag nöjd.

Manus: Jason Aaron
Illustration: Ron Garney
Tusch: Ron Garney
Färg: Jason Keith
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5

Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Ferdinand says:

    Jag har inte läst den ännu, men min förväntning har faktiskt varit rätt hög. Aaron skrev ju Wolverine Manifest Destiny som jag tipsade om i helgen. Aaron och Garney stod även bakom den rätt lyckade arcen Get Mystique i Wolverine. Verkar på din recension som att jag inte kommer bli besviken.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...