Nyheter och tips

Läsning inför kommande New Mutants

onsdag 6 maj, kl 08:00 av 2 kommentarer

new_mutants_vol_3

Idag är en gammal mutantklassiker tillbaka då Marvel nylanserar New Mutants (även känd som Jonas seriepepp #1) i sin ”original”-uppsättning. Det vill alltså säga Cannonball, Dani Moonstar, Magma, Sunspot, Karma och Magik. Dessutom verkar även min gamla favorit Warlock vara på väg in. Ok, vad har hänt de nya mutanterna den senaste tiden? Jag tänkte gå igenom vad du behöver läsa för att ha koll på läget.

new_mutants_magikIllyana Rasputin, a.k.a Magik, a.k.a Darkchylde
Colussus lillasyrra har haft det rätt jobbigt i Limbo (en sorts Marvel-version av helvetet). Hornprydd och med klövar och svans kämpar hon mot diverse djävlar, demoner och magiker. Tack och lov har hon hjälp av storebrorsan och polarna i X-men. Hur Illyana tar sig ur helvetet och hur hon återvänder till den normala världen läser du i miniserien X-infernus #1-4.

new_mutants_dani_magmanew_mutants_sunspotDani Moonstar, Magma och Sunspot
Först blir de anklagade av Cyclops för att försöka bilda ett nytt Brotherhood of Evil Mutants. Sen bussar Cyclops sitt nya tonårsteam Young X-men på dem för att döda dem. Allt är så klart bara en komplott av en av X-men äldsta fiender som utgetts sig för att vara Cyclops. Hela gänget drar till San Francisco och de något mindre unga mutanterna Dani, Magma och Sunspot blir ledare och lärare till de något yngre. Du läser det i Young X-men #1-12.

new_mutants_karmanew_mutants_cannonballCannonball och Karma
Karma och Cannonball har hängt med de stora grabbarna i San Francisco under Manifest Destiny och varit en del av det riktiga X-men-teamet. När de inte haft fullt upp med mutanthatarna i Hellfire Cult har de försvarat stan mot Skrullsen under Secret Invasion. I Uncanny X-men #500-503 och Secret Invasion X-men #1-4 såklart.

Kommentarer

 1. Tomb says:

  Kommer bli intressant att läsa om Darkchylde sen. Sett lite previews.

  btw. http://www.myskoteket.se/featured-articles/deadpool-the-movie-antligen !!!!

 2. Joachim says:

  Tänkte faktiskt precis tipsa om deadpool filmen,
  förövrigt har de kanske castat Green Lantern, Bradley Cooper är i snack om att få spela lantern.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...