Recensioner

Buck Rogers #0

måndag 11 maj, kl 16:50 av 2 kommentarer

buck_rogers_0_coverGratis är gott brukar det sägas. Och den här tidningen följde med gratis i en av mina USA-beställningar från Horizon Comics. Lite kul, eftersom jag troligtvis aldrig skulle köpt den här serien i annat fall. Nummer 0 är en försmak på Dynamite Entertainments kommande serie Buck Rogers som startar i maj. Buck Rogers är, för er som bott under en sten de senaste 80 åren, rymdhjälten som gjorde sin debut i det legendariska pulp-magasinet Amazing Stories 1928. Karaktären är en otroligt viktig del av den amerikanska populärkulturen och varit en stor influens till dagens superhjältar. Men att försöka göra honom till en modern seriehjälte funkar så där.

buck_rogers_0_previewJag är inget jättestort fan av Dynamite Entertainments serier. Av det jag läst är det egentligen bara The Boys som är bra. Resten har varit rätt trist. Och Buck Rogers är väl egentligen inget undantag. Ok, det är inte helt värdelöst. Inte på det sättet som Project Superpowers var. Det känns bara lite tomt och innehållslöst. Visst, det är kanske svårt att klaga på manuset. Det rör sig ju trots allt bara om en 12 sidor lång teaser. Men det är inget som direkt suger tag i mig och ger mer läslust. Vi får se Buck i fångenskap hos några sorts överdimensionerade encelliga djur som bestämt att hela mänskligheten är ett enda stor middagsbord. Allt slutar i att Buck lyckas detonera en slags avancerad bomb, spränga jätteamöborna till slask men även skapa en reva i tid och rum och gå upp i rök. Slut. Jag antar att det är ett sätt att förklara ursprunget till det som kommer att hända i nummer 1. Men det kommer jag aldrig få veta. Jag kommer nämligen inte fortsätta läsa Buck Rogers. Sorry.

PS. Jag tycker att Buck ser väldigt mycket ut som viss Marvel-karaktär. Någon som kan gissa vilken?

Manus: Scott Beatty
Illustration: Carlos Rafael
Tusch: Carlos Rafael
Färgläggning: Carlos Lopez
Förlag: Dynamite Entertainment
Betyg: 2+/5

Kommentarer

  1. Jonas says:

    Havok?

  2. Ferdinand says:

    Japp, så klart!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...