Recensioner

Resurrection #1-2

fredag 24 juli, kl 17:00 av 0 kommentarer

resurrection_1_coverJag var rätt positivt inställd till teasernumret av Marc Guggenheims Resurrection. Efter att ha läst de två efterkommade numren är jag inte riktigt lika imponerad längre. Det är inte det att det är en dålig serier. Men har man läst The Walking Dead så känns det som att man redan har läst den här serien. Förutom att det saknas egentliga zombies. I övrigt är likheterna lite väl slående. Den spänning som fanns i teasern och som fick mig nyfiken på serien är helt borta. Istället är det trögt och långsamt och på två nummer händer inte särkilt mycket. Vi får följa ett gäng individer som försöker överleva i en postapokalyptisk värld. Efter att jorden under 10 år varit ockuperad av utomjordningar, s.k, ”The Bugs”, kryper de få överlevande människorna fram ur urderjordiska skyddsrum och ruiner efter att invasionstyrkan gett sig av. Bara för att möta en hård värld fylld av zombieliknande medicinska experiment som lämnats kvar av The Bugs, eller kringdrivande vägpirater kallade ”Road Agents”. Jag gillar själva grundidén. Problemet är bara att Guggenheim inte gör något vettigt av den. Han har egentligen bara apat efter Robert Kirkmans ovan nämnda The Walking Dead men bara bytt ut scenariot.

Men det stora problemet är inte att Guggenheim plagierar Kirkman utan att det faktiskt inte händer något nämnvärt intressant på hela två nummer. Folk försöker ta sig från punkt A till punkt B. Folk dör. Folk tycker olika om saker. Folk kommer fram till punkt B. Rätt trist. Vill du läsa en bättre Walking Dead kopia så rekommenderar jag att du läser Garth Ennis’ fullständigt politiskt inkorrekta och köttiga Crossed istället.

Jag har ändå en förhoppning om att Resurrection kan utvecklas sig till att bli något bättre. Det finns en del lösa trådar som inte fått en förklaring ännu och som känns intressanta. Jag hoppas att Guggenheim kan ta vara på dessa och göra något bra av detta.

Manus: Marc Guggenheim
Illustration: Justin Greenwood
Tusch: Justin Greenwood
Färgläggning: Dave McCaig
Förlag: Oni Press
Betyg: 2/5

Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...