Recensioner

Invincible – Ultimate Collection Vol. 1

söndag 2 augusti, kl 12:00 av 2 kommentarer

invincible_ucFör ett par veckor sedan så skrev jag om mina senaste seriealbumsinköp som var tänkta att blir årets sommarläsning. Jag utlovade då recensioner av dessa och nu, något försenat kanske, så kommer den första av dessa. Det blir Invincible: The Ultimate Collection Vol. 1 av Robert Kirkman, Ryan Ottley och Cory Walker.

Invincible är en serie som jag varit väldigt nyfiken på ett bra tag nu, så det var med rätt höga förväntningar som jag började läsa den här tegelstenssamlingen på nära 400 sidor, och visst, den lever upp till många av dessa förväntningar men vänta er ingen djup karaktärsstudie eller ultravåldsserie av Invincible. Serien om den unge tonåringen Mark Grayson, son till superhjälten Omni-Man, som en dag upptäcker att han fått sina efterlängtade superkrafter och blir hjälten Invincible kan nog bäst beskrivas som en old school superhjälteserie i modern tappning. Framförallt så bjuder Invincible på väldigt kul och underhållande läsning och Kirkman drar sig inte för att driva ordentligt med populärkultur i allmänhet och superhjälteserier i synnerhet. En personlig favorit är den rymdskeppsbesättning som dyker upp som kortast en bit in i samlingen. Besättningen på rymdskeppet är en lätt förklädd version av kapten Picard, Data och de andra från Star Trek: The Next Generation.

Några kanske tycker att teckningsstillen i Invincible är lite väl enkel i jämförelse med illustratörer som Mike Deodato eller Simone Bianchi, men jag tycker att Cory Walkers, och senare också Ryan Ottleys, stil är helt rätt för den här typen av superhjälteserier, och trots den till synes enkla stilen så vimlar det här av fina detaljer. Själv så gillar jag både Walkers och Ottleys stilar och de passar väldigt bra ihop och kompletterar Kirkmans manus och den känsla av old school som Invincible har.

Är du ute efter en serie som är kul att läsa och som ger bra underhållning så tycker jag att Invincible kan vara väl värd att titta närmare på. En liten bonus är att dessa riktigt maffiga Ultimate Collection-samlingarna gör sig väldigt bra i bokhyllan tillsammans med resten av seriesamlingen, och de går dessutom att komma över till väldigt bra priser.

Manus: Robert Kirkman
Illustration: Cory Walker & Ryan Ottley
Tusch: Cory Walker & Ryan Ottley
Färg: Bill Crabtree
Förlag: Image Comics
Betyg: 4/5

Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Måste läsa …

  2. […] smart, kul, välproducerat och engagerande på samma gång. Läs även Johans tidigare recension av Invincible – Ultimate Collection Vol. 1 som då alltså består av första halvan av Library, Vol. 1. Manus: Robert KirkmanIllustration: […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...