Recensioner

Flash: Rebirth #4

tisdag 1 september, kl 13:00 av 1 kommentar

FLSREB Cv4 dsI senaste numret av Flash: Rebirth så slutade den med att Barry Allen sprang in i The Speed Force, den mystiska barriär som ger alla speedsters deras krafter, i ett försök att slippa sprida död och förstörelse bland nära och kära och Black Flash. Men väl i Speed Force finner han mannen bakom allt som hänt Barry sedan hans återuppståndelse i Final Crisis, Barrys nemesis Eobard Thawne mer känd som Professor Zoom. Det här fjärde numret består till stor del av snack mellan Barry och Zoom men det tycker jag absolut inte gör någonting. Visst, sådan här snack-partier kan lätt bli tråkiga och intressanta men Geoff Johns lyckas hela tiden hålla mitt intresse uppe hela tiden och avslöjar hela tiden små intressanta grejer, både om Barry och om Zoom. Dessutom bjuds det på ett riktigt stort avslöjande i slutet av numret rörande Barry och hans koppling till Speed Force. Ett avslöjande som jag kan garantera kommer att få stora konsekvenser för resten av storyn och för Barry själv i fortsättningen. Jag kan knappt hålla mig till nästa nummer!

Ethan Van Sciver arbete på Flash: Rebrith har jag hela tiden tyckt varit utmärkt men jag undrar om inte det han gör i det här numret är bland det bästa han har gjort på mycket länge! Det ser helt fantastiskt ut och när väl någon speedster sätter fart och börjar springa så sparar van Sciver inte blixtar för att illustrera farten. Tidigare brukade jag tycka att Scott Kollins, som vi senast så illustrera DC:s speedsters i miniserien Rouges’ Revenge, var den bästa att ilustrera DC:s speedsters men nu undrar jag om inte Ethan Van Sciver har knuffat undan honom från tronen nu.

Flash: Rebirth är den bästa miniserien som DC har just nu och efter de två nummer som är kvar (tror jag…) så kommer Flash: Rebirth har ha åstadkommit exakt samma sak som Johns och Van Sciver åstakom med Green Lantern: Rebirth, dvs. att revitalsera DC:s speedsters och höja potentialen för detta något bortglömda hörn av DC:s universum. Har ni inte följt Rebirth tidigare så är mitt tips att nu omedelbart skaffar er de tidigare numren, läser dem och sedan väntar med spänning på upplösningen som kommer under de två följande månaderna.

Manus: Geoff Johns
Illustration: Ethan Van Sciver
Tusch: Ethan Van Sciver
Färgläggning: Brian Q. Miller
Förlag: DC Comics
Betyg: 4+/5

Kommentarer

  1. Ferdinand says:

    Det här är säkert superbra, jag tror dig. Men för mig blir det rätt svårt att hänga med bland alla olika speedsters. Men snygg är den, ingen tvekan om det.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...