Nyheter och tips

Angoulême 2010: Sélection Officielle

fredag 11 december, kl 07:15 av 0 kommentarer

angouleme2010Så var då nomineringarna klara till Europas största seriefestival, Angoulême, som går av stapeln 28-31 januari 2010. Det finns tre kategorier och den finaste är Sélection Officielle. När jag bläddrar igenom listan förbannar jag ännu en gång mitt beslut att hoppa av franskan i mitten av 90-talet. Vem behöver franska tänkte jag då, det är ju tyska som gäller framöver (det här var bara några år efter återföreningen). Nåja, några av titlarna finns på tyska och en del även på engelska vilket iofs kan bero på att de är amerikanska eller engelska ;). De titlar som finns på engelska är Britten and Brülightly av Hannah Berry, Eightball av Daniel Clowes, Book of Genesis av Robert Crumb (finns även på svenska), Alan´s War av Emmanuele Guibert och George Sprott av Seth. En annan nominerad titel är Jolies Ténèbres av Vehlman & Kerascët som jag skrev om för ett tag sedan. Några av omslagen får det dock att vattnas i munnen på mig. Jag skulle verkligen fortsatt med franskan. Angoulême-festivalen har även en hemsida på engelska trevligt nog.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...