Nyheter och tips

Previewstips mars – Trenches

söndag 17 januari, kl 20:05 av 3 kommentarer

trenchesPREVIEWSTIPS: Jacques Tardis klassisker från 1993, C’était la guerre des tranchées, får äntligen en engelsk översättning. Fantagraphics släpper det 128 sidor långa albumet under namnet It Was the War of the Trenches. Tillsammans med Les Aventures extraordinaires d’Adèle Blanc-Sec (Adèles extraordinära äventyr) är Trenches ett av Tardis mest erkända verk. I katalogen liknas denna serieskildring av första världskriget med andra klassiker som Remarques På västfronten intet nytt och Hemingways Farväl till vapen. Kultur på hög nivå med andra ord. Den som är intresserad av en förhandstitt kan se det 8 första sidorna på Previewsworld.com. Albumet släpps den 6 april och kommer att kosta 24,99 dollar. En av Fantagraphics förläggare, Kim Thompson, antydde f.ö. nyligen på förlagets blogg att nästa Tardi-prjekt för Fantagraphics kan bli Adelé Blanc-Sec (på svenska Adelés extraordinära äventyr) i en ny översättning. Detta för att haka på den gratis-pr som filmen för med sig.

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Yowza! Mer Tardi åt folket!

  2. […] på svenska gillar jag Dödens adress och Adeles extraordinära äventyr bäst. Den sistnämnda ryktas det om att Fantagrpahics ska satsa på nu när en film om Adelé är på g. Manus: Jean-Claude […]

  3. Henrik H says:

    Nu har jag läst It was the war of the trenches. Kan lugnt säga att det är bland det absolut bästa jag har läst i serieväg. Särskilt i den tyngre skolan. Läs den! Men det är långt från Adele eller Just här, saknar helt den där distanserade humorn som finns i de grejerna.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...