Recensioner

Walking Dead 11: Fear the Hunters

måndag 18 januari, kl 08:25 av 1 kommentar

walkingdead112Att The Walking Dead är ett fenomen är knappast en nyhet. Den elfte samlingsvolymen, Fear the Hunters, var slutsåld redan innan den gick att köpa på nätbokhandlarna. Som tur var befann jag mig igår i en stad med seriebutiker, närmare bestämt Malmö. SF-bokhandeln hade precis fått in en ny sändning och i den fanns ett antal exemplar av Fear the Hunters. Lycka över ett album till brädden fyllt av olycka.

TWD handlar om en grupp människor som försöker överleva efter en katastrof som har fört med sig att USA svämmat över av zombies. De överlevande har inte bara zombies att oroa sig för utan även andra överlevare, Survival of the fittest (and most crazy). Volym nio och tio har tidigare recenserats här på Shazam. Recensionen av volym elva kommer att vara väldigt vag för jag vill inte förstöra något för er som ännu inte läst den senaste volymen eller TWD överhuvudtaget. Barn spelar en viktig och till stora delar sjukt obehaglig roll i Fear the Hunters. Ytterligare karaktärer stryker med, Kirkman är närmast chockerande osentimental då han tar livet av sina karaktärer, och nya tillkommer. Albumet utforskar nya mörka skrymslen av det  mänskliga psyket och de saker människor gör för att överleva. Gränsen för vad som kan räknas som mänskligt beteende har de flesta karaktärerna redan överträtt ett antal gånger och gör det på nytt i Fear the Hunters. Även den elfte volymen är i mitt tycke lite väl pratig, mycket av det hade kunnat berättas bra genom bilderna, men det fyller i högre grad än tidigare volymer en funktion. Våldet är fortfarande brutalt men inte heller i denna del frossar Kirkman och Adlard i det.  Allt som allt är TWD fortfarande sjukt beroendeframkallande och lika suverän som tidigare. För er som ännu inte läst TWD finns den tokfeta samlingsvolymen Compendium One, som samlar de åtta första tradesen, åter att köpa. Så mitt råd är: Köp!

Manus: Robert Kirkman
Illustration: Charlie Adlard
Tusch: Charlie Adlard
Förlag: Image
Betyg: 5/5

Kommentarer

  1. […] Totalt en bit över 1600 sidor. För den nytillkomne som litar på redaktionens omdöme (Johan, jag) finns de första åtta samlingsvolymerna i en fet samling, The Walking Dead […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...