Recensioner

The Walking Dead Volume 12: Life among them

måndag 9 augusti, kl 18:22 av 1 kommentar

walkingdead12Handling m.m: Robert Kirkmans zombieepos är en riktig långkörare, 75 nummer och 12 samlingsvolymer. Totalt en bit över 1600 sidor. För den nytillkomne som litar på redaktionens omdöme (Johan, jag) finns de första åtta samlingsvolymerna i en fet samling, The Walking Dead Compendium. I höst börjar dessutom tv-versionen sändas i USA.

Recensionen nedan innehåller spoilers för den som inte läst volym 11.

Rick och de andra överlevarna börjar få slut på mat och blir alltmer desperata att nå Washington. Tyvärr visar sig signalerna från Washington vara en bluff. När nöden är som störst kontaktas de av några män som uppger att de kan få följa med till en safe zone för att där leva ett normalt liv och bidra till samhället. Med viss tvekan hänger Rick och gänget på till vad som på ytan verkar vara ett paradis som påminner om hur det var innan zombiekatastrofen.

Vad är bra? Eftersom det är The Walking Dead så är det mesta bra. Inledningen när de fortfarande är ute på jakt efter en säker plats är den bästa delen. Karaktärernas svårigheter att anpassa sig till livet i safe zone är bra och trovärdigt skildrad. För en gångs skull känns inte Kirkmans allomfattande dialog lika påklistrad eftersom delar av avsnittet ibland känns mer som en såpopera än efter katastrofen-serie. Känslan av att allt inte är som det ska/kommer att gå åt helvete finns där givetvis, den känslan är det som driver serien framåt och engagerar mig som läsare eftersom jag bryr mig om de flesta karaktärerna och vet att i princip vem som helst när som helst kan stryka med.

Vad är mindre bra? Att den fortfarande är väl pratig även om det som sagt är mindre störande i denna del jämfört med tidigare. Den intensitet med de överlevande konstant kämpande mot zombies och andra som varit central under i stort sett hela serien finns inte här i samma utsträckning vilket är ett minus.

Slutsats: Life among them hör inte till de bättre samlingsvolymerna men serien håller fortfarande hög kvalité. Det här känns mer som ett andningshål både för karaktärerna och läsarna, framförallt efter den förra riktigt grisiga samlingsvolymen. Det enda man kan vara säker på i The Walking Dead är att friden inte brukar vara långvarig.

Manus: Robert Kirkman
Illustration: Charlie Adlard
Förlag: Image Comics
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. […] Dead-series. Jag var lite nördigt orolig att The Walking Dead höll på att tappa farten efter volym 12 som inte var så bra som de tidigare. Våra överlevande hade landat i en ”safe zone” […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...