Nyheter och tips

Serier, film & TV – liten uppdatering

tisdag 9 februari, kl 11:18 av 4 kommentarer
 • Om någon missat det så bekräftade Neil Gaiman nyligen att han ska skriva ett avsnitt till den kommande andra säsongen av Doctor Who med Matt Smith i huvudrollen. Kommer under 2011.
 • TV-serien Human Target har nyligen haft premiär på Fox i USA (kolla trailern här). Även om man inte talar så högt om det på programmets hemsida så är TV-serien såklart baserad på human-targetserien med samma namn. Christopher Chance, The Human Target, skapades av Len Wein och Carmine Infantino under tidigt 70-tal och revampades i en mycket uppmärksammad miniserie och senare ongoing signerad Peter Milligan och Edvin Biukovic (den senare gick tragiskt bort av en hjärntumör, inte ens 30 år gammal). Det är Milligans version som ligger till grund för den nya TV-serien, även om man helt tagit bort det centrala elementet i serien, nämligen att Christopher Chance är en mästare på förklädnad som tillbringar mesta tiden förklädd till den person han är anställd att skydda. I skådespelaren Mark Valleys skepnad är Christopher Chance mer av en traditionell legosoldat/livvakt – men serien är ändå hyggligt underhållande med avancerade actionscener av ett slag man inte ser så ofta på TV, åtminstone de tre avsnitt jag sett hittills.
 • PS 1: Det här är faktiskt inte första gången det gjorts en TV-version av Human Target: 1992 visades 7 avsnitt på ABC med ingen annan än Rick Springfield i rollen som Christopher Chance. Det gick inte så bra och serien glömdes barmhärtigt nog bort.
 • PS 2: En liten och långsökt seriekoppling till finns i nya Human Target: Christopher Chances ettrige lille medhjälpare Guerrera spelas av Jackie Earle Haley som också spelade Rorschach i Watchmen.
 • Det Geoff Johns-författade 2-timmarsavsnittet av Smallville med undertiteln Absolute Justice hade också nyligen premiär i USA. Massor med Golden Age-hjältar på din TV-skärm: Hawkman, Dr Fate, Sandman och Stargirl. Vi har skrivit om detta förut här på Shazam – följ länken för att kolla på teaser-trailern om du missade den sist. Reaktionerna på nätet har varit blandade: coolt med superhjältar på TV, tråkigt med lökig dialog och kasst skådespeleri.
 • Och till sist: ni har väl inte missat trailern för kommande actionrökaren The Losers? Baserad loserspå Vertigo-serien med samma namn av Andy Diggle och Jock. Serien var under den relativt korta tid den fanns (32 nummer från 2003 till 2006) en extremt väl genomförd serievariant i genren ’Coola special forces-soldater far runt i världen på livsfarliga uppdrag’. Vad det ser ut på trailern har man åtminstone hittat ett gäng porträttlika skådisar (med undantag för tjejen som spelar Aisha – hon ser inte ut som om hon kommer från Pakistan): Jeffrey Dean Morgan som Clay, Idris Elba (Stringer Bell i The Wire) som Roque och Chris Evans som Jensen. Hoppas filmen lyckas fånga den härligt överdrivna högoktansaction som var seriens kännemärke!

Kommentarer

 1. Chris H. says:

  Aisha kommer i serien från Afghanistan…och Idris Elba (ball som få) har utseendmässigt noll liknelse med Roque i serien…

 2. Henrik Ö says:

  Du har helt rätt i Roque, jag blandade ihop honom med Pooch… (pinsamt – det var ett tag sen jag läste Losers).

  Framgår det i serien att Aisha är född i Afghanistan? Det sägs relativt tydligt att hon växt upp i Pakistan och Afghanistan, men jag hade fått för mig att hon kom från Pakistan ursprungligen. Fast man vet kanske inte med Aisha…

 3. Chris H. says:

  Det var ett tag sen jag läste The Losers, men när jag tänker tillbaka så var det iaf. för mig klart att hon kom från Afghanistan.

  Nu spekulerar jag bara, men Pakistan tog emot enorma mängder flyktingar från Afghanistan, i verkligheten alltså, och hon kanske var flykting?

  Petitesser egentligen, om det lät bittert så var det absolut inte min mening!

  🙂

 4. Henrik Ö says:

  Chris: Du har säkert rätt. Jag har inte läst om Losers sen serien kom ut – vilket kanske märks på mina misstag (förväxla Roque och Pooch, Aishas ursprung)…

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...