Allmänt /Nyheter och tips

Previewstips maj – DC

onsdag 17 februari, kl 19:10 av 6 kommentarer

PREVIEWSTIPS: Igår släppte DC Comics sina Solicitations för maj och efter att ha lusläst listan ser det ut som att maj kommer att bli en riktigt stark DC-månad med flera spännande och intressanta titlar. Jag tänkte tipsa om fyra av dessa.

BriDAY-Cv2Brightest Day #1-2: DC nästa stora event efter Blackest Night, Brightest Day, drar igång ordentligt i maj med två nummer på raken. Av det omslag som DC promotar serien med så verkar det som om en klassisk DC-karaktär kommer att göra comeback, vilket känns rätt kul då dennes ersättare varit ganska blek och ointressant (vad hände förresten med honom??) Vet inte vad jag känner inför Brightest Day, känner mig just nu lite trött på alla events, men jag lär nog plocka upp ett par nummer i början för att se om det kan bli något.

JL-Gen-Lost-1En klassiker i seriesammanhang är Keith Giffens och JM DeMatteis Justice League International som gick under slutet av 80- och början av 90-talet. En kul serie med mycket humor och väldigt uppskattad bland fansen. Nu återkommer JLI i den 50 nummer långa ”miniserien” Justice League: Generation Lost som ska komma ut med nya nummer varannan vecka. Ska bli kul att åter se Booster Gold, Fire, Ice och Captain Atom tillsammans igen.

DCULEGACY-1Marvel har ju snart avslutat sitt historiska porjekt The Marvels Project och nu är det dags för DC variant. Som jag har förstått det så är DC Universe Legacies en uppdaterad och en ordentligt utökad version av The History of the DC Universe som kom i två nummer 1986. Nu blir det hela tio nummer. Författandet står Len Wein för och illustrerandet kommer trion Andy Kubert, Joe Kubert och J.G. Jones att ta hand om.

BMRBWayne-Cv1Sista tipset är Grant Morrisons miniserie Batman: The Return of Bruce Wayne som kickar igång i maj. Lite mer än ett år alltså sen Morrison tog ”död” på Bruce Wayne i Final Crisis #6. Ska bli lite spännande och se hur Morrison kommer att bära sig åt för att föra tillbaka Bruce Wayne till livet. Klart är i alla fall serien kommer att innehålla en stor portion tidresande då vi kommer att få se Batman som bland annat grottmänniska, pirat, cowboy och privatdeckare á la Philip Marlowe. Jag känner att det här antingen blir genialiskt eller något riktigt uselt.

Kommentarer

 1. spacemonkey says:

  Är själv mer Marvel än DC men maj är definitivt en DC-månad. För mig kommer det endast att bli The Avengers #1, Secret Avengers #1 och Thor. The Warrior Three MPC. Funderar på de tre första Blackest Night- HC men de får nog vänta lite.

 2. Henrik Ö says:

  Hm, förra försöket att ”återskapa” humoristiska JLI, ”I can’t believe it’s the Justice League” (också den skapad av de ursprungliga upphovsmännen) blev ju inte så särdeles inspirerande. Jag undrar om inte gamla JLI var en serie för sin tid; det går inte att göra om idag utan att det blir tradigt.

  Men jag är öppen för möjligheten att jag har fel. Det är minst sagt ett oväntat grepp att använda 52- och Trinity-formatet (nästan i alla fall) för en ny JLI-version i alla fall.

 3. Johan says:

  Henrik: Nja, ”I can’t believe it’s the Justice Leauge” är inte senaste gången som JLI återförenades. Geoff Johns, Jeff Katz och Dan Jurgens återförenade hela teamet 2008 i arcen ”Blue & Gold” i Booster Gold #7-10. Låt vara i en alternativ tidsline, men tyckte det ändå blev rätt bra.

 4. Henrik Ö says:

  Johan: I stand corrected!

  Fast ”I can’t believe…” var väl senaste gången ursprungskreatörerna försökte sig på att återskapa den gamla magin?

 5. Johan says:

  Henrik: Ja det nog stämma att ”I can’t believe…” var senaste gången som Giffen och DeMatteis försökte återskapa JLI-magin.

  Så vi har nog båda rätt! 🙂

 6. Anon says:

  Return of BW kan inte bli dålig.

  Enda tråkiga är ju att de som läst de relevanta serierna redan visste om allt. Till skillnad från de flesta andra dödsoffer så har ju Bruces tidsresande äventyr varit solklart om inte sen han ”dog” så i sista panelen där han målade lite på väggen…

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...