Nyheter och tips

Marvelnytt inför C2E2

fredag 16 april, kl 19:04 av 1 kommentar

Seriemässorna avlöser varandra i US of A för närvarande. Nyss har WonderCon i San Fran och MoCCA i NYC avslutats och nu är det C2E2 i Chicago som börjar idag. Marvel har presenterat några intressanta nyheter i anslutning till mässan:

  • Ed Brubaker skriver och Dale Eaglesham tecknar Steve Rogers: Super Soldier, en miniserie i fyra delar som börjar ges ut i juni. Brubaker tycker att det varit så kul att ha Bucky som Cap, och eftersom fansen gillat honom så rullar det på. Brubaker motiverade också en fortsatt Bucky-Cap med att Steve Rogers kan behöva lite tid på sig och kanske inte vill axla Cap-manteln just nu eller någonsin. Steve Rogers ska iaf operera i största hemlighet för att rädda världen. Ett litet lagom uppdrag alltså.
  • Brian Michael Bendis och Alex Maleev har en serie på g på Icon som är Marvels bolag för kreatörsägda serier. Projektet har gått under titeln O-X. Nu har en del klarnat. Det blir en serie som utspelar sig i den ”verkliga” världen med titeln Scarlet. Huvudkaraktären heter följdaktligen Scarlet och beskrivs som en kvinna som balanserar på avgrunden i en förändrad modern värld, men hon slår tillbaka och startar en revolution. Mer på Bendis hemsida Jinxworld, och CBR har en intervju med Bendis.
  • X-Men vs. Vampires verkar vara en storyline som är i princip klar och den ska ha något med The Death of Dracula att göra. En av Marvel-cheferna berättade att det var en story som de inte skulle kasta bort och att det skulle bli en av de största förändringarna i Marvel-universumet på flera år. Mer info lämnade han inte men det kommer kanske under helgen på C2E2.
  • En ny stor grej från Marvel som det redan skrivits lite om är Shadowlands av Andy Diggle och Billy Tan, som tar sin utgångspunkt i händelser kring Daredevil och ska kretsa kring Marvels ”street characters”. Här lär det nog komma mer info i helgen.

Kommentarer

  1. […] Rikard nämnde så kommer det en ny serie med Steve Rogers (du vet Captain America som dog, blev ersatt av sin […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...