Recensioner

Hetero i Hägersten

onsdag 5 maj, kl 09:12 av 1 kommentar

heteroihagerstenSofia Olsson gjorde en utmärkt debut för ett par år sedan med Ända hit på Komika. Nu har hennes stripserie Hetero i Hägersten samlats av Galago och utkom lagom till Spx. Serien handlar om ett par och deras vardagsbekymmer och glädjeämnen. Olsson tecknar i en väldigt enkel och spretig stil som får mig att tänka på Jeffrey Brown. Inte så snyggt men funktionellt. Humorn i Hetero i Hägersten är väldigt lågmäld och inbjuder mer till småleenden än gapskratt. Den börjar lite segt men tar sig efterhand och jag tycker andra halvan är bäst. Dialogen är väldigt bra eftersom Olsson får allt att låta naturligt och undviker det konstruerat smarta. Igenkänningsfaktorn är stor och ibland direkt plågsam. Tyvärr känner jag igen mig i vissa delar av den kultursnobben som utgör ena halvan av paret, igenkänningsfaktorn är för mig seriens verkliga styrka. En del av vardagsbetraktelserna är riktigt bra och en del är  sega. Ojämnheten till trots så är Hetero i Hägersten överlag underhållande och paret är väldigt träffsäkert skildrat och serien är för mig en kärleksfull drift med ett medelklassigt pk-par i storstan.

Illustration: Sofia Olsson
Förlag: Galago
Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. […] serier (allt svenskt) lottas ut. Flera av serierna har redan recenserats här på Shazam.se (t ex Hetero i Hägersten, Jag är ditt fan in i döden och Husfrid) – häng med på Bokusbloggen och jämför deras […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...