Recensioner

B.P.R.D.: Hell On Earth – New World # 1

tisdag 24 augusti, kl 18:21 av 1 kommentar

New World # 1En lång titel och en laguppställning där Liz Sherman inte längre finns med är det första som möter läsaren av den här nystarten. Ursprungligen hade Mignola tänkt sig Hellboy som en serie med många huvudpersoner, men ganska snart tog en viss röd cigarrbolmande herre med stennäve över rampljuset helt och hållet. B.P.R.D. blev en egen titel först 2002 i och med publiceringen av Hollow Earth som Mike Mignola skrev tillsammans med Christopher Golden och Tom Sniegoski och som Ryan Sook tecknade. Åtta år senare har denna Hellboy-spinoff sprungit om originalet vad gäller antal album med god marginal. Den officiella förklaringen från redaktören Scott Allie är: ”Mostly it’s that Guy’s so friggin’ fast!”

Guy Davis, seriens huvudtecknare, har en yxig men skön stil och han designar monster som en gud. För en som lever och andas i Mignolas fiktiva värld dagligen är det lite svårt att bedöma hur väl man lyckas med att öppna upp serien för nytillkomna läsare, vilket väl är tanken nu när man börjar på ny kula. Det blir lite blinkningar åt oss som hängt med ett tag och samtliga av figurerna ges en kortare introduktion. Man slänger ut många nya mysterietrådar som man lär nysta i ett tag. Mest av allt får det här premiärnumret mig att tänka på teasern till en riktigt bra episod av The X-Files. Ni vet den där korta och ofta väldigt hårda scenen innan förtexterna som ska få en att stanna kvar vid teven. Sämre betyg kan man definitivt få i min bok och jag hoppas att fler ger titeln en chans.

Manus: Mike Mignola och John Arcudi
Illustration: Guy Davis
Förlag: Dark Horse Comics
Betyg: 3+/5

Kommentarer

  1. […] kan få tag på annorstädes är den ett måste för en vän av denne seriemästare. Nystarten för B.P.R.D., skriven även av John Arcudi och tecknad av Guy Davis, börjar vid det här laget (fyra nummer […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...