Recensioner

Hellboy: The Storm #2

tisdag 24 augusti, kl 18:19 av 0 kommentarer

The Storm # 2Spoilervarning utfärdas härmed för texten nedan!

Som är brukligt i Hellboysammanhang slutade första numret i en kombinerad cliffhanger: Big Red slåss så det stänker med en taggig kämpe i gyllene rustning och alven som blev en gris, även känd som Gruagach, får konfronteras med effekterna av sitt krigshetsande. Tvåan kastar oss rätt in i bakgrunden till den nu återuppståndna Queen of Blood som sedermera knyter an till Hellboys pågående råkurr. Det är snyggt gjort och med en sorgsen underton mitt i slagsmålet. Tematiken kring hur myternas kreatur en gång för alla tänker sätta stopp för människans härjningar känner den som hängt med igen från Hellboy II: The Golden Army. Det liknar den kreativa process som efter den första filmen gjorde Mignola nödgad att befästa sin version av Hellboys historia. Något som ledde till att en omfattande skapelseberättelse avtäcktes i The Conqueror Worm, serien som kom kort efter. 

För första gången på många år ges vi en indikation på att Hellboy fortfarande lever och verkar i samma värld som systerserien B.P.R.D. Säkerligen är detta en snygg liten vink att nya läsare är välkomna att hoppa på nystarten i och med B.P.R.D.: Hell On Earth – New World (pust!). En tv-sändning där forna kollegan Kate Corrigan kommenterar monstret som dykt upp i Salton Sea i Kalifornien leder Hellboy nedför minnenas allé till en episod från barndomen i New Mexico. Jag hör till den skaran som aldrig kan få för mycket av Professor Broom och Lobster Johnson. Det är starkt och visar hur det finns utrymme för lite sentimentalitet även i en berättelse där puben vari vår alkoholfrie hjälte dricker sitt te i nästa ögonblick omges av en armé med kungatrogna riddare från Englands förflutna. Ytterligare ett mycket starkt nummer från en serie vars formkurva fortsätter peka uppåt.

Manus: Mike Mignola
Illustration: Duncan Fegredo
Förlag: Dark Horse
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...