Recensioner

S.H.I.E.L.D. #4

lördag 16 oktober, kl 10:20 av 1 kommentar

shield4Det var ett tag nu sedan jag senast recenserade ett nummer av S.H.I.E.L.D., men nu är det dags igen. Serien är nu inne på sitt fjärde nummer och har utvecklat sig till en storslagen, episk serie som ger oss en fantastisk inblick i Marvel-universumets hemliga historia.

Handlingen: Det är egentligen nära på omöjligt att säga något om vad som händer i det här numret utan att avslöja alltför mycket. Dessutom skulle man inte bli så mycket klokare av det eftersom S.H.I.E.L.D. är så pass episk att varje nummer blir som att bara se en väldigt liten bit av en jättelik väggmålning. Men det som författaren Jonathan Hickman hittills har bjudit oss på har varit helt fantastiskt!

Vad är bra: Egentligen det mesta, S.H.I.E.L.D. är garanterat en av Marvels fem bästa titlar just nu. Mycket tack vare det episka i Hickmans manus och det faktum att man som läsare hela tiden sitter på helspänn eftersom man hela tiden undrar vad som kommer att hända. Att Hickman dessutom slänger en en hel del coola koncept och idéer i serien gör det hela inte sämre. Eller vad sägs om en havande Celestial?

Dustin Weaver och Christina Strain förtjänar också väldigt mycket credd för sina arbeten med illustrationerna respektive färgläggningen. Att säga att det gör ett bra jobb är en ordentlig underdrift. Det är dynamiskt och färgsprakande så det förslår och riktigt, riktigt snyggt. Skulle jag bara ha betygsatt illustrationsarbetet och färgläggningen så hade det lätt blivit en klockren femma.

Vad är inte bra: Egentligen det enda negativa jag har att säga om S.H.I.E.L.D. #4 rör Hickmans manus. Som jag sa tidigare så är handlingen i S.H.I.E.L.D. lite som en gigantisk väggmålning, men där varje varje nummer hittills har varit som att se endast en liten del av denna väggmålning i förstoring. Resultatet blir att jag som läsare hela tiden famlar i mörker om vad som kommer att hända och åt vilket håll storyn är på väg. vilket i sig inte är något egentligt problem, så länge Hickman har en tydlig idé om vart han vill komma med storyn, vilket jag tror han har. Men risken finns att det hela rinner ut i sanden…

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Dustin Weaver
Tusch: Dustin Weaver
Färgläggning: Christina Strain
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4+/5

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    När jag inte har 100 andra saker att göra på jobbet kommer en recension av första traden med Hickmans Fantastic Four. Den är också bra. Killen kan episkt.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...