Recensioner

Steel #1

måndag 10 januari, kl 08:00 av 1 kommentar

steel1Låt mig börja med att säga att jag totalt har missat all info om crossovern Reign of Doomsday som nu tydligen kickar igång med denna one-shot. Men om detta är vad vi har att vänta oss så lär Reign of Doomsday inte vara värt besväret att följa, för Steel #1 är en riktigt dålig serie. Av flera skäl!

I Steel #1 har Doomsday mystiskt nog dykt upp i Metropolis och ställer till med stor skadegörelse, och John Henry Irons, mer känd som Steel, tar i Supermans frånvaro på sig att försöka stoppa denna best. Här börjar problemen hopa sig för denna serie. Vi börjar med det mest uppenbara. Här har vi Doomsday, besten som tog död på Superman när det begav sig för några år sen, som slåss mot… Steel, en hjälte som till och med på sin bästa dag skulle vara flera nivåer under Superman i fråga om styrka i en nästan jämn fight. Jag har aldrig klagat på något sånt här i serie tidigare men det här är så urbota dumt att jag faktiskt blir arg. Steve Lyons! Skäms på dig!

Jag läste Comic Book Resources recension av serien där man får veta att författaren Steve Lyons ursprungliga pitch för serien hade Metallo och inte Doomsday som bad guy, något som skulle ha varit mycket en mycket vettigare motståndare för Steel. Vems idé det var att byta Metallo mot Doomsday vet jag inte, men personen ifråga verkar inte ha varit vid sina sinnens fulla bruk.

Nästa problem med Steel gäller själva karaktären Doomsday. Att Lyons gett Doomsday förmågan att flyga och ett modicum i språkbruk kan jag köpa, men varför i hela värden ge en karaktär som dödat Superman en gång förmågan att ”växa” fram rustning?! Fulkomligt meningslöst!

Det enda som på något sätt räddar Steel från att bli en fullkomlig katastrof är illustrationerna av Ed Benes. Tyvärr är det en Benes som inte visar upp sin bästa sida. Bakgrunder saknas på flera ställen, detaljrikedomen är låg, och Benes illustrationer är överlag dåligt gjorda. Det är långt ifrån Benes normala nivå och jag tror mycket av det beror på tidspress. Men det är ingen ordentlig ursäkt för det här dåliga jobbet.

Nej, Steel #1 är, som jänkarna säger, ett riktigt ”train-wreck”. Läs något annat istället!

Manus: Steve Lyons
Illustration: Ed Benes
Tusch: Ed Benes
Färgläggning: Blond
Förlag: DC Comics
Betyg: 1/5

Kommentarer

  1. Jonas says:

    Läckert omslag i alla fall.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...