Recensioner

Adventure Comics #522

måndag 17 januari, kl 19:25 av 2 kommentarer

adv522Det var flera månader sen jag recenserade något med anknytning till Legion of Super-Heroes senast, vilket är alldeles för dåligt med tanke på att jag är ett stort fan av LSH, men de första numren av Paul Levitz nya runs på både Adventure Comics och Legion of Super-Heroes har haft sina problem då Levits manus ofta inte kommit upp till den nivå som jag förväntat mig. Lyckligtvis så verkar han nu ha blivit varm i kläderna för de senaste numren har varit riktigt trevliga att läsa och Adventure Comics #522 är nog det bästa numret hittills.

Förra numret slutade med att Mon-El blev det 31:a århundradets andra Green Lantern efter att ha fått en power ring från en mystisk rymdvarelse med namnet Dyogene, som dessutom verkar ha sina egna hemliga planer. I Adventure Comics #522 får vi följa Mon-Els första trevande försök att använda sin nya ring då han försöker stoppa en ny superskurk från att frita Saturn Queen. Här gillar jag särskilt hur Levitz hanterar Mon-El, en av LSH:s starkaste karaktärer, nu när han har en power ring. Jag ska inte avslöja för mycket men Mon-El har en del att lära om hur man använder en power ring. Jag uppskattar att Levitz verkligen låter Mon-El få kämpa för att behärska Green Lantern-ringen och hellre förlitar sig på sina egna krafter.

Geraldo Borges gör här sitt andra, och sista, nummer av Adventure Comics. I nästa nummer tar Phil Jimenez över illustrationsjobbet för ett tag och det ska bli intressant att se vad han kan bidra med till Adventure Comics. Men åter till Borges, som gör ett riktigt bra arbete med det här numret. Med undantag för en del ansiktsuttryck som ser lite underligga ut så ser det genomgående riktigt snyggt ut.

Det känns riktigt skönt att Paul Levitz nu äntligen börjar leverera lite kvalitativa Legion-historier som dessutom är underhållande att läsa och andas klassisk LSH.

Manus: Paul Levitz
Illustration: Geraldo Borges
Tusch: Marlo Alquiza
Färgläggning: Hi-Fi Colour
Förlag: DC Comics
Betyg: 3+/5

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Antar att Jeff Lemires Atom inte längre är backupserie?

  2. Johan says:

    Nix, igen Atom-backup i detta nummer. Istället ett par sidor preview för DC Universe Online: Legends (miniserie basserad på det kommande onlinespelet). Jag skulle gissa att Atom-backupen är tillbaka igen i nästa nummer.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...