Recensioner

Justice League: Generation Lost #21

måndag 28 mars, kl 12:26 av 0 kommentarer

genlost21En serie som jag har följt mycket den senaste tiden är Justice League: Generation Lost av Judd Winick, men som jag av olika anledningar aldrig verkar få tid att recensera. Nu, när serien börjar närma sig slutet (Det ska precis som Brightest Day bli totalt 24 nummer, om jag inte tar helt fel.) så ska det bli ändring på det. För Justice League: Generation Lost är en riktigt bra och underhållande serie där Winick återförenar Keith Giffen och JM DeMatteis gamla Justice League International. Med undantag Jamie Reyes, den nya Blue Beetle, så är det samma gamla gäng som slår sig samman för att stoppa Maxwell Lord planer.

Problemet är bara att den telepatiske Lord har lyckats övertyga hela Jorden om att han inte existerar, undantaget hans gamla Justice League-vänner. Resultatet blir att det är ingen som tror Booster Gold och de andra när de insisterar på att någon storskurk vid namn Maxwell Lord, som ingen har hört talas om, smider onda planer. Saken blir förstås inte bättre av att Lord i de senare numren av serien anlitar och hjärntvättar Magog till att attackera Captain Atom och sedan manipulerar både vittnen och TV-sändningar så att det ser ut som om Captain Atom mördar Magog och ett stort antal oskyldiga civila.

I förra numret så sköt Maxwell Lord Blue Beetle (en repris på vad som hände i början av Infinite Crisis) och det här numret handlar mycket om hur gruppen på olika sätt hanterar dödsfallet. Judd Winick utnyttjar tillfället till en del riktigt bra djupdykningar i karaktärerna, hela tiden utan att låta det hela gå över gränsen. Det enda som litegran tar udden ur det här rätt känslosamma numret cliffhangern i slutet som jag tycker Winick hade kunnat göra på ett snyggare sätt.

Teckningsmässigt så är Generation Lost också utmärkt. Fernando Dagnino, som delat teckningsjobbet tillsammans med Keith Giffen och Joe Bennett, kör här solo och gör ett utmärkt jobb, fullt av snygga detaljer och precis rätt känsla i karaktärernas ansiktsuttryck. Jag hoppas att Dagnino kan få teckna de sista tre numren av serien för efter vad han visar upp här så vill i alla fall jag gärna se mer av honom.

Justice League: Generation Lost har varit en bra och underhållande serie som gett oss både god action, humor och fina karaktärsögonblick. Det känns riktigt synd att serien snart är över för jag tycker faktiskt av den förtjänar att få fortsätta som en riktigt ongoing.

Manus: Judd Winick
Illustration: Fernando Dagnino
Tusch: Raul Fernandez
Färgläggning: Hi Fi Color Design
Förlag: DC Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...