Recensioner

American Vampire: Survival of the Fittest #1

torsdag 30 juni, kl 21:13 av 1 kommentar

american-vampire-survival-1Vertigos American Vampire uppmärksammades av bl.a. oss på Shazam i samband med första numret. Stephen King skrev nämligen manus i början innan Scott Snyder tog över. Vampyrerna har lärt sig att vistas i solljus vilket försvårat kampen mot dem. Vi har dock inte recenserat något nummer eller samling här men nu är det dags och då blir det spinoffen American Vampire: Survival of the Fittest med manus av Scott Snyder (Detective Comics) och teckningar av Sean Murphy (Joe the Barbarian) som släpptes digitalt samtidigt som den tryckta tidningen. Den verkade bra så jag bestämde mig för att testa även om 22 kr är lite dyrt för digitalt. Men visst lär jag köpa fler lösnummer när same day as print blir standard. Survival of the Fittest handlar om hur vampyrbekämparna Vassals of the Morningstar skickar ett team, bestående av bl.a Felicia Book och Cash McCoogan, till Östeuropa i samband med andra världskrigets utbrott för att få tag på en vetenskapsman som fått fram något som kan bota de som smittats av vampyrers blod, något som drabbat Cash McCoogans son. Kruxet är att nazisterna hunnit före och håller vetenskapsmannen i en borg i Rumänien.

Jag har väldigt dålig koll på handlingen i American Vampire utöver att Skinner Sweet är storskurken. Så hur huvudserien inverkar på spinoffen och vice versa kan jag inte uttala mig om. Handlingen i American Vampire. Survival of the Fittest må låta actionfylld men första numret är mest pratigt förutom att Felicia Book skjuter en vampyr. Bra är däremot att man får hennes bakgrund vilken är intressant och så blir det lite uppsnack inför uppdraget. Att det inte händer så mycket är en nackdel, det blir väl mycket av ett uppstartsnummer, lite mer action hade varit ett plus. Första halvan som kulminerar med att en vampyr på en tidningsredaktion skjuts känns malplacerad, det är först när Felicia berättar om sin bakgrund det blir intressant. Jag är därför lite splittrad, början är kass men avslutningen är bättre. Ett plus är att vampyrerna är nasty, inget Twilight här. Sean Murphys teckningar är bra liksom Dave Stewarts färgläggning så om Scott Snyder får till manuset framöver när de kommer iväg till Europa kan det här bli riktigt bra nu är det bara en hyfsad och lite långsam start.

Manus: Scott Snyder
Illustration: Sean Murphy
Färgläggning: Dave Stewart
Förlag: Vertigo
Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. […] recenserade första numret av American Vampire: Survival of the Fittest för ett halvår sedan. Jag var inte direkt översvallande men nu när jag läst hela serien så […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...