Nyheter och tips

Pulphjältar får nytt liv hos Dynamite Entertainment

torsdag 18 augusti, kl 18:03 av 2 kommentarer
Who knows what evil lurks in the hearts of men?

Who knows what evil lurks in the hearts of men?

Häromdagen kunggjorde Dynamite Entertainment att man säkrat rättigheterna till en av mina och många pulpkonnässörers favoritfigurer, Walter M. Gibsons The Shadow. Förlaget har tidigare visat att de har känsla för 30-talets hjältar med till exempel Project Superpowers där mer eller mindre obskyra typer som The Green Lama och The Black Terror fick en nystart. Än så länge har man knutit namn som John Cassaday, Alex Ross, Ryan Sook och Jae Lee till The Shadow. Ett lovande startfält minst sagt, så vi på Shazam väntar med spänning på nästa kapitel av detta. Läs Dynamites pressmeddelande här.För en dryg timme sedan dök fler pulpnyheter upp hos Comic Book Resources (här). Man har även knytit den hårdföre The Spider The Master of Men till sig. Den som ska skriva de nya äventyren är ingen mindre än David Liss (läs Henriks intervju med honom här) vars pågående projekt Mystery Men hos Marvel plockar ständigt fler pulppoäng med varje nummer. Alex Ross har i vanlig ordning stått för den nya dräkten. Jag känner mig långt ifrån övertygad och saknar såväl skrämseltänderna och den stripiga peruken som gjorde 30-talsspindeln till något annat än ytterligare en klon av The Shadow. Vad säger ni?

Hård kille, men jag känner inte igen The Spider.

Hård kille, men jag känner inte igen The Spider.

Kommentarer

  1. […] rapporterade i somras om Dynamites planer på att släppa loss en rad av de gamla pulphjältarna på nytt. Nu har som […]

  2. […] augusti förra året rapporterade jag om Dynamite Entertainments planer på att gjuta nytt liv i två av de största pulpikonerna. Nummer ett av The Shadow recenserade jag […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...