Nyheter och tips

Garth Ennis skriver nya The Shadow

måndag 23 januari, kl 22:27 av 4 kommentarer
John Cassadays fina omslag får pulpnerverna att vibrera!

John Cassadays fina omslag får pulpnerverna att vibrera!

Jag rapporterade i somras om Dynamites planer på att släppa loss en rad av de gamla pulphjältarna på nytt. Nu har som synes ytterligare nyheter sipprat ut från förlaget. Trots att en del av mina favoritserier (The Punisher Max och särskilt då albumet The Slavers) skrivits av Ennis blev jag inte direkt själaglad när jag hörde detta.  På senare år har jag mest förknippat honom med slafsig skräck och serier som The Boys. Sistnämnda vill jag inte ens ta i med tång. Men som han visat i exempelvis sina War Stories för Vertigo kan han verkligen skärpa sig när stämningen kräver det. Så jag hoppas att han fattar hur höga insatserna är i och med att ansvaret för denne ikon lagts på hans axlar.

Lundgrens ShadowMed tanke på hur få reaktioner mina tidigare skriverier kring The Shadow rönt här på Shazam gissar jag att han är ett ganska okänt namn för många av läsarna och kanske även för en del av mina redaktionsbröder. Så inom kort hittar ni på dessa sidor en introduktion till Walter B. Gibsons skrattande hämnare på det patenterade Lundgrenska maneret. Det blir långt, innehållsrikt, notapparat kommer krävas, och vissa kommer bli utmattade men även tacksamma av läsningen. Håll i hatten och den röda scarfen till dess!

Kommentarer

 1. Henrik Ö says:

  ”Who knows what evil lurks in the hearts of men?” ”The Shadow knows!” Ser fram emot kommande krönika, efter denna påannons vill jag ha detaljerade analyser av minsta pappersbit som någonsin trillat ned från ett redaktörsbord på 79 Seventh Street i New York!

 2. Henrik Ö says:

  Och för övrigt: Walter B! Gibson för bövelen! ”B” står för ”Brown”.

 3. Anders says:

  Henrik: Ja Walter B. Gibson! Det är nu ändrat och jag lovar att inte blogga alltför ofta med så mycket bourbon i systemet att fingrarna slinter på katastrofala sätt.

 4. Henrik Ö says:

  Anders: Bourbon i systemet är ju annars något positivt, så jag får väl förlåta dig för den här gången.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...