Recensioner

Ultimate Comics: Avengers 3 #1-6

måndag 5 september, kl 08:22 av 1 kommentar

ua3Den 5 maj 2011 påbörjade jag det här inlägget. Jag skrev en titel, fixade lite taggar och lade in en bild, och efter det så körde jag fast och visste inte riktigt hur jag skulla tackla Ultimate Comics: Avengers 3. Nu har det gått fyra månader, och jag har inte mycket mer att säga än att det här är en dålig serie. Det är återigen Mark Millar som ansvarar för Ultimate Avengers, och när han lanserade den första delen för drygt två år sedan så var det utan tvekan en riktig kanonserie (Ferdinand och jag drog till med 4++ i våra recensioner av #1 och #2). Ultimate Avengers 2 var dock sämre än 1:an (#4-6 inkl. sammanfattning här), så det var väl med viss skepsis som jag prenumererade vidare även på 3:an, men jag höll tummarna för att Millar skulle hitta tillbaka till formen från 1:an, eller kanske till och med från hans fantastiska original, The Ultimates. Tyvärr så blev det inte alls så. I och med att jag inte har särskilt mycket positivt att komma med den här gången så kör jag en ny typ av recension och listar helt sonika ett gäng anledningar till varför Ultimate Comics: Avengers 3 inte är en bra serie.

– Millar försöker rida på någon sorts ihållande vampyrtrend här, men det finns ingen tvist som gör det hela intressant. Vampyrerna är onda och gillar att bitas, och det är i princip allt. Det ser inte ens coola ut, vilket leder mig direkt till nästa punkt:

– Jag tycker Steve Dillon ritar fult. Alla karaktärer känns stela och ser ut exakt som manliga skyltdockor. Vampyrerna ser ut som grå skyltdockor med huggtänder. Riktigt trist. Omslagen av Leinil Francis Yu är dock helt ok, men låter er inte luras av dem.

– Millar sjabblar totalt bort möjligheten med en ny Ultimate Daredevil. Han introducerar honom för att direkt efteråt låta honom bli vampyrmat och därefter en biroll utan någon sorts funktion överhuvudtaget. Varför ens ha med honom då?

– Storyn är seg och alla karaktärer är tråkiga. Vampyrernas motivation känns trist och obefintlig, och Ultimate Avengers själva får inget utrymme. Millar kan ju skriva bra karaktärsdrivna serier, men här är det bara någon sorts utdragen konflikt mellan vampyrer och superhjältar. Återigen, trist.

Jag kan faktiskt inte komma på någon bra anledning till varför du borde läsa Ultimate Comics: Avengers 3, så jag avslutar helt enkelt med att säga att du inte ska läsa den här serien. Gillar du Ultimates, Avengers eller vampyrer så finns det väldigt många bra mycket bättre serier än den här där ute.

Manus: Mark Millar
Illustration: Steve Dillon
Tusch: Andy Lanning
Förlag: Marvel
Betyg: 1+/5

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Håller helt med. Köpte första numret av Ultimate Avengers Vol 3 och insåg genast att jag inte tyckte det innehöll minsta lilla som skulle gjort mig sugen på att fortsätta följa den.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...