Recensioner

Lookouts #1: May We Die in the Forest

fredag 13 juli, kl 12:09 av 1 kommentar

lookouts1Lookouts är baserad på en idé av Jerry Holkins och Mike Krahulik. Ben McCool (PIGS) har sedan skrivit manus och Robb Mommaerts tecknat och Mike Norton tuschat. Lookouts finns i nuläget bara digitalt men kommer i tryckt form i augusti. Den är baserad på en webbserie av de förstnämnda som även driver Penny Arcade med spel, serier å annat. Lookouts handlar om Samson som tränar ett gäng barn som ska vakta och spana (lookouts) i skogen som omger byn där de bor under devisen ”what men must know a boy must learn”. Numret börjar med att en familj på vandring råkar ut för en sfinx som efter att de misslyckats med att svara på sin gåta äter upp dem. De unga väktarna får därefter i uppdrag att finna och oskadliggöra sfinxen av byns äldste.

Robb Mommaerts är en ny bekantskap för mig och en trevlig sådan. En cartoonig stil som påmminer en del om fransk-belgiska klassiker. Dessutom är det detaljrikt, bra flyt och elegant använda ansiktsuttryck. Även tuschning och färgläggning är på topp. Öht är detta en av de snyggast tecknade amerikanska serierna jag sett det senaste året. Ben McCools manus är även det bra. Genom berättelsen får man en lite inblick i världen och varje väktare liksom Samson får några karaktärsdrag, både genom dialogen och Mommaerts lysande teckningar. Det är kul och småputtrigt (inte just när sfinxen äter familjen, vilket man iofs inte ser) och en bra start som gör att jag definitivt vill läsa mer om Lookouts. En av de mest lovande allåldersserierna jag läst sedan Bone. Cryptozoic verkar ha stora ambitioner med Lookouts och ett brädspel finns i planerna. Jag hoppas att de inte tappar fokus på serien utan att den lever upp till den potential finns i McCools och Mommaerts händer.

Manus: Ben McCool
Illustration: Robb Mommaerts
Tusch: Mike Norton
Färgläggning: Rainer Petter
Förlag: Cryptozoic Entertainment
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Jonas says:

    Den här ska läsas!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...