Nyheter och tips

Stockholms internationella seriefestival 2013

tisdag 23 april, kl 15:47 av 0 kommentarer

lokastc3a5ende1I veckan är det dags för den femtonde upplagan (!) av den festival som inledningsvis hette Fanzine Heaven, sedan Small Press Expo [spx] och numer kallas Stockholms internationella seriefestival. Att jag inte skrivit något om den här på Shazam.se tidigare beror helt enkelt på att det varit ett väldigt sjå att få gäster, logistisk, trycksaker och kringarrangemang klara inför vad som av allt att döma kommer att vara Serietekets största evenemang hittills.

Temat för årets festival är eskapism i alla dess former, vilket märks inte minst under den officiella festivalstarten på fredag. Det är vernissag för utställningen Ola Skogängs Ockulta Stad (mer om den här) i Kulturhusets lokal Lilla Galleriet klockan 17 – 19. Utsälltningen visar upp Skogängs Stockholmsbilder och knyter an till galleriets vårtema ”Staden som scen”. Invigning på fredag i all ära, men det händer serierelaterade saker hela veckan som ni kan se om ni kollar in det späckade festivalprogrammet här.

Gästlistan är väl tilltagen och jag är mycket stolt över att kunna lista namn som hedersgästen Melinda Gebbie (USA/UK, skam sägandes ej recenserad på Shazam.se), Enrique Fernandez (Spa, läs Rikards recensioner av hans album här), Tonči Zonjić (Kro, mer om hans Lobster Johnsonserier här  samt Henriks recensioner här och här), Nancy Peña (Fra, vars medverkande i Utopi du kan läsa om här), Erik Kriek (NL, intervjuad av mig förra året här) och danska skaparna Peter Snejbjerg (mer om honom här) och Peter Madsen (som dyker upp i en rad Shazaminlägg här) för att bara nämna de internationella inbjudningarna. Läs mer fullödiga presentationer här.  

Inte helt lyckat äventyr, men Tonci Zonjics omslag är tadelfritt.

 

Shazamrepresentanter kommer givetvis att finnas på plats. Själv håller jag i två publika samtal: på lördag pratar jag inspriationskällor, manus och monster med Peter Snejbjerg och Tonči Zonjić i Studio 3 (Kulturhuset våning 3) klockan 15:30 – 16:30, söndag ”same Bat time, same Bat channel” pratar jag med Peter Bergting och Erik Kriek. Hoppas vi ses där!

För alla er som ämnar besöka festivalen är det bara att surfa runt efter information och inte minst läsa mängder av serier nu under veckan för att komma i stämning. 

Officiell festivalsida hittar ni här.
Serieteketbloggen med massor av texter här.
Facebookevenemang här.

Väl mött på SIS13!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...