Recensioner

[Tema: Barnserier] Herr Krokodil är mycket hungrig

onsdag 24 april, kl 22:25 av 0 kommentarer

sfarkrokodilJag fortsätter i barnseriernas tecken med tips på två serier som Epix gav ut förra året. Först ut är Herr Krokodil är mycket hungrig av Joann Sfar som i Sverige är mest känd för Rabbinens katt eller sitt regissörsskap. Herr Krokodil är mycket hungrig handlar om en krokodil som ständigt är hungrig eftersom maten i djungeln inte räcker till. Dessutom slår ibland maten tillbaka, för att stilla sin hunger och irriterad över motgångarna ger sig krokodilen in till staden och snabbt så tar hungern över och redan på vägen in äter han upp ett antal busspassagerare. Busschauffören ledsnar men låter krokodilen åka med ändå. På bussen träffar han en liten flicka som han slår följe med. Flickans föräldrar sitter i fängelse så hon bor med sin lätt alkade moster. Krokodilens aptit leder till slut även honom till fängelset där han hamnar i cellen bredvid flickans pappa och det ena leder till det andra.

Sfar har tecknat i sin vanliga ”lösa” stil och antingen gillar men den eller inte. Jag gillar den och färgläggningen är bra. Serien är inte indelad i rutor utan allt flyter rätt fritt över sidorna, det kändes ovant till en början men man vänjer sig snabbt. Det är definitivt inga problem att hänga med i berättandet, inte heller för ett barn. Men så känns också serien ibland som en blandning mellan serie- och bilderbok. Mindre bra är att serien är rätt texttung med en hel del textsjok insprängda på sidorna utöver pratbubblorna. Vad gäller trycket så är det sådär eftersom texten i pratbubblorna är lite utsmetad ibland men teckningarna lider inte av det. Storymässigt så är det en kul idé med ovanliga huvudpersoner vilket känns frsächt och Sfar balanserar på ett bra sätt de svåra frågor som tas upp, allt hanteras med mycket humor en rejäl dos absurditet. Att den är skruvad och ett antal roliga bildlösningar, t.ex. hur krokodilen tar sig genom rör i fängelset uppskattades särskilt av den yngre serieläsaren.

Illustration: Joann Sfar
Förlag: Epix
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...