Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 44

onsdag 20 november, kl 23:33 av 1 kommentar

Ett välbehövligt höstlov och Halloween är alla avklarade och det är dags att sätta tänderna i veckans skörd av omslag från staterna. Lite skräck, hissnande stadsmiljöer, fabler, alternativa verkligheter och ett efterlängtat återseende är vad som står till buds i ett startfält som för en gång skull inte innehåller någon Marvel-serie så långt ögat kan nå. DC tillsammans med Vertigo, Dynamite och Dark Horse gör detta till en minnesvärd vecka med ett av årets starkaste omslag som min favorit. Mycket nöje.

DSOBM-Cv1-ds-106e6

Damian: Son of Batman #1

Hur skulle världen sett ut om Bruce Wayne hade dött istället för Damian Wayne? Den frågan ställer sig Andy Kubert i en egen miniserie där han står för både text och bild. Ett kraftfullt och ödesmättat omslag med veckans bästa Joker-fisk. Apropå Jokern så kan ni också flukta på Mike Allreds assköna omslag till Adam West-varianten Batman ’66 #3 här.

EAPRD-RAVEN-PG-00-e2e16

Edgar Allan Poe’s The Raven and The Red Dead #1

Finns det något bättre sett att fira Halloween på än med två av skräckmästaren Poes rysliga noveller i händerna på nestor Richard Corben? Har alltid fascinerats av Corbens enastående unika stil och det här omslaget får mig att kolla minst en extra gång under sängen innan läggdags.

ShadowYO06-Cov-Samnee-a5529

The Shadow: Year One #6

Chris Samnee är en av mina absoluta och mest tillförlitliga favoriter när det gäller helheten i kompositionen. Ofta bjuder han precis som här på hissnande perspektiv, snygga klara färger och en skön lek med logotypen. Allt levererat med en enkelhet i stilen som om det vore en kaxig axelryckning. För er som vill ha mer kan ni spana in hans tidigare omslag till Daredevil #31 här.

JUN130286

Fables Encyclopedia

Ja, jag vet att det här är en inbunden utgåva och inget lösnummer men det är trots allt ett nytt otroligt drömskt och underbart omslag vi får till denna Fables A-Z av Adam Hughes. Vill ni se lösnummer kan ni kolla in Mark Buckinghams senaste Fables #134 här. Som grädde på moset kan ni också läsa här om att Bill Willingham beslutat sig för avsluta serien med #150. Tråkigt i och för sig men Willingham och co hittar säkert nya projekt att glädja oss med.

SNDM-Cv1-cover-A-45c83

The Sandman: Overture #1

En av de mest klockrena favoritomslag jag någonsin sett! Neil Gaiman tillsammans med J.H. Williams III kickar igång en sexdelad miniserie som kommer ut varannan månad om serien Sandmans okända ursprung. Williams som sorgligt och knasigt kickades från sin kritikerhyllade variant av Batwoman (spana in omslag #24 här) får här möjlighet att blomstra som jag aldrig sett honom tidigare. Underbara färger och mardrömslikt fantastisk magi. Det var allt för den här veckan och tveka inte om du vill kommentera listan. Den är som jag tidigare nämnt högst personlig.

Kommentarer

  1. I am really empowered using your creating skillsets while beautifully as with this formatting in your web site. Is this fact a paid out topic or even did you customize it by yourself? Regardless continue great excellent crafting, it is rare to seem a fantastic blog site just like it nowadays.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...