Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 45

onsdag 20 november, kl 23:34 av 0 kommentarer

Efter att jag som far tillbringat en dag i strålkastarljuset är det åter dags att sträcka ut fingrarna för ytterligare en vecka av omslag som också förtjänar sin ljusa plats i det regntunga höstmörkret.

Fem omslag som skildrar ny fantasy, en resa till helvetet, farlig Seattle-rock, fanboys samt en mörk tripp till Gotham City står på bordet denna afton. Mycket nöje!

HINT-Cv2-6d485

Hinterkind #2

En ny fantasyinspirerad serie från Vertigo bådar gott med tanke på att förlaget sällan gör sina läsare besvikna. En cool detalj med detta omtumlande och fartfyllda omslag av Greg Tocchini är att det behåller sin intensitet och skönhet även om du vänder det upp och ner.

tengrand05-cover-fc2a8

Ten Grand #5

På grund av en miss i kommunikationen blev seriens författare Straczynski tvungen att låta C.P. Smith ersätta Ben Templesmith som ordinarie tecknare. Mycket tråkiga nyheter men Templesmith har redan gjort de sex första omslagen så dem kan vi fortfarande njuta av. Här skildras Joes kval över hustruns fortsatta fångenskap i helvetet som förstärks på ett suggestivt sätt av hela kompositionen samt de underbara färgerna.

fatale18-cover-87209

Fatale #18

Att Josephines framträdande på Seattles rockscen får förödande konsekvenser för den manliga publiken är lätt att föreställa sig när man ser Sean Philips förföriska omslag. De mörka molnen hopar sig medan Josephine trollbinder alla som en modern Salome ackompanjerad av obönhörliga kvintackord.

CAPMARV2012017-DC11-LR-2c2c8

Captain Marvel #17

Hela detta omslag av Joe Quinones är något så unikt som ett rörande tack till Captain Marvels och Kelly Sue DeConnicks hängivna fanklubb Carol Corps. Författaren själv syns i mitten med armarna i kors tillsammans med teamet bakom tidningen och diverse medlemmar i ”kåren”. Serien gör ett uppehåll i och med detta nummer för att återvända i februari 2014 i ny variant och DeConnick och co:s avsked har en härlig doft av ”Vi möts igen” och ”Tack för allt” utan begravningsstämning.

COVER-1-567df

Batman Black and White #3

Sist ut är Olly Moss med veckans favorit. Batman och Penguin i skön symbios. Ett riktigt mäktigt och assnyggt omslag som talar för sig själv. Tack för mig!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...