Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 47

söndag 24 november, kl 23:47 av 1 kommentar

En vecka kvar till advent och snart äntligen lite ljus i vintermörkret som håller oss i ett järngrepp. Eftersom jag jobbar som musiklärare är mitt behov av sköna och stämningsfulla julsånger sedan länge mättat. Jag ser hellre fram emot revbenspjäll, pepparkakor, julgran, barnens förväntningar samt långa lediga lata dagar raklång i soffan med allt som jag inte hunnit läsa i seriernas underbara värld.

Veckans glöggdoftande kompott av schyssta omslag bjuder på vertigo, ofrivillig bandagering, bruksanvisning, stiliserat sex, förvandlingskonst och livsfarliga nunnor, allt levererat av förlagen Marvel Comics, Image och Vertigo.

3458498-13

Wolverine MAX #13

Jock, eller Mark Simpson som han egentligen heter, bjuder oss på en hissnande skön karusell. Mycket läckert!

DD2011033-DC11-LR-9477b

Daredevil #33

Mark Waids volym av ”Mannen utan fruktan” närmar sig sitt slut med #36 i februari 2014. Ni som följer det här fantastiska serien behöver dock inte vara ledsna då Marvel och förhoppningsvis fortsättningsvis Mark Waid säkerligen har någonting härligt i bakfickan eftersom Daredevil firar 50-årsjubileum nästa år. Återigen är det den skicklige Chris Samnee som står för underhållningen i detta gastkramande omslag med sina sköna färger och effektfull svart bakgrund.

XMENLG2012020-DC11-LR-a7dcd

X-Men Legacy #20

En annan Marvel-serie som närmar sig slutet av utgivningen är X-Men Legacy som slutar med #24 i februari 2014. Mike Del Mundos ständigt uppfinningsrika galenskaper bjuder här på en bruksanvisning på Legion i ”Beast Mode”, komplett med veck och allt.

UNCX2013014-DC11-LR-5cf30

Uncanny X-Men #14

Att bjuda på en serie på omslaget till en serie känns härligt meta och Chris Bachalos omslag är dessutom både snyggt och underhållande.

sexcrim03-cover-3bc1a

Sex Criminals #3

Hittils är det full pott för alla Chip Zdarskys omslag till den här serien. Ett mycket talande exempel på att det ibland är skönt med ”less is more”.

100BBL-Cv6-3258f

100 Bullets: Brother Lono #6

Veckans favoritomslag av Dave Johnson ser ut som en gammal poster till en film jag skulle ha velat se. Precis som Mike Del Mundo ovan använder sig Johnson av veck men det är själva bilden med sina underbara färger och detaljer som tilltalar mig mest.

Kommentarer

  1. Thomas Fels says:

    Gillar 100 Bullets och Daredevil klart bäst. Wolverine Max får också godkänt. Övriga känns lite för tillgjort smarta.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...