Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 9

söndag 2 mars, kl 21:25 av 0 kommentarer
WKE-Cv6-1da7e

Scott Snyder och Sean Murphy är tillbaka med fortsättningen på The Wake

En rik vecka av serienyheter lider mot sitt slut och en sammanfattning är därför på sin plats innan vi kastar oss över veckans bästa omslag.

Marvel Comics: Fantastic Four börjar om igen med James Robinson och Leonard Kirk vid rodret och Hawkeye #15 såg dagens ljus. Det anmärkningsvärda med den sistnämnda titeln av Matt Fraction och David Aja är att för några veckor sedan dök #16 upp men bara lugn, den förvirrande numreringen stör inte berättelsen utan bara själva ramverket. Vem vet, kanske #18 är nästa stopp.

Image Comics: Två kraftigt rekommenderade serier av Rick Remender dök upp med nya nummer, Black Science #4 och Deadly Class #2, och nya serierna One-Hit Wonder samt Revenge. Dessutom meddelade förlaget att Matt Fractions Sex Criminals #1 sålt slut igen och är redo för en sjätte tryckning.

Dark Horse Comics: Tomb Raider får en egen tidning igen med ingen annan än Gail Simone som författare vilket lovar gott med tanke på vad hon presterat med titlar som Batgirl (DC) och Red Sonja (Dynamite)

Vertigo: Veckans bästa nyhet för min del är att Scott Snyder och Sean Murphy är tillbaka med fortsättningen på The Wake. För er som inte läst de första fem numren rekommenderar jag att ni gör det blixtsnabbt så ni kan hoppa på tåget med den bästa serien jag läst på länge.

Nu raskt över till veckans omslagsbonanza!

BMTDK-Cv28-ds-3db0b

Batman: The Dark Knight #28

Det här är kanske inte ett ”snyggt” omslag men jag älskar verkligen Batmans fiende Manbat. En riktigt skönt bisarr skapelse och en av de häftigare i Batmans galna superskurkgalleri. Ethan Van Sciver står för omslaget.

BlackScience04-cover-76cfe

Black Science #4

Matteo Scaleras omslag till Rick Remenders dimensionsdrama ger en bra bild av forskaren och äventyraren Grant McKays motstridiga karaktär. Dels en dekadent Tony Stark-typ men också en briljant vetenskapsman med stora visioner.

DeadBodyRoad-03-37c43

Dead Body Road #3

Matteo Scalera har fått en plats i rampljuset som han verkligen förtjänar genom Image Comics. Hans omslag till den här relativt nya serien brukar bjuda på det man inte ser och så är fallet även här. Den blodiga köttkroken, mannen med det blodiga förklädet som småleende torkar kniven samt den stora lagerlokalen luktar ond bråd död. Närvaron av den gula gummiankan i förgrunden gör bilden ännu mer fasansfull. Jag gillar starkt hur han kan få in allt det här trots att loggan totalt dominerar omslaget.

DBDTC-Cv3-de337

Dead Boy Detectives #3

Först märkte jag ingenting mer en två pojkar och ett skelett. Inte förrän jag såg hur perfekt Mark Buckingham fångat var sitt öga från de döda pojkdetektiverna i skelettets kranium. Riktigt creepy och underbart.

FANFOUR2014001-DC71-LR-5b424

Fantastic Four #1

Veckans favorit är helt självisk och personlig då Alex Ross variantomslag till femte volymen med min favoritkvartett perfekt fångar allt det jag älskar med den här serien. Ross har fått i uppdrag att hylla Marvels 75-årsjubileum med en serie omslag till förlagets nya titlar och var säker på att fler sådana lär dyka upp i Veckans omslag.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...