Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 13

söndag 30 mars, kl 22:53 av 2 kommentarer
realheroes1-coverA-8c81c

Real Heroes, ny serie skriven och tecknad av ingen mindre än Bryan Hitch

Välkomna! Som vanligt tänkte jag bjuda på lite godis som kommit ut i serieväg under veckan innan vi kastar oss över de snyggaste omslagen enligt undertecknad.

Image Comics: Real Heroes, en miniserie i sex delar, författad och tecknad av Bryan Hitch, finns att införskaffa nu. Den handlar om en grupp skådespelare som brukar gestalta superhjältegruppen The Olympians på film men som nu plötsligt tvingas göra det även utanför biomörkret. Förlaget presenterar också Jan’s Atomic Heart and Other Stories som är en antologi med Heavy Metal-inspirerade serier av Simon Roy, en av männen bakom den hyllade serien Prophet.

Vertigo: Neil Gaiman och J. H. Williams III kan efter fem månaders försening äntligen leverera The Sandman: Overture #2.

IRONPAT2014001-DC31-LR-781f3

Iron Patriot #1: variantomslag av Skottie Young

Dark Horse Comics: Förlaget som tidigare lanserat superhjältefigurer som Ghost, X, Captain Midnight och Brain Boy utökar sitt stall med Blackout, skriven av Frank J. Barbiere, författaren till Five Ghosts.

Marvel Comics: All-New Marvel Now-tåget tuffar på med tre nya serier: Iron Patriot (Jim Rhodes lämnar War Machine på hyllan och ikläder sig rollen han fick i filmen Iron Man 3, författad av den allt mer förekommande Ales Kot), Silver Surfer (Dan Slott och Mike Allred, Say no more!) samt All-New Ghost Rider (författad av Felipe Smith och tecknad av Tradd Moore). Med den sistnämnda titeln räknar jag enkelt ut att Marvel har fått dille på epitetet ”All-New”. All-New X-Men, All-New X-Factor, All-New Invaders, All-New Ghost Rider. Är det bara mig det är fel på eller kan inte en serie bara heta Ghost Rider? Suck, raskt över till veckans snygga omslag.

SILVSURF2014001-DC21-be15b

Silver Surfer #1 (Marvel Comics)

Först ut har vi Francesco Francavillas variant till första numret av rymdens väktares nya serie. Med de allra enklaste medel lyckas Francavilla frammana bilden av storslagenhet och ensamhet som kännetecknar en av de mest mest unika karaktärerna i Marvels universum.

DeadlyClass03-Cover-4de8a

Deadly Class #3 (Image Comics)

Rick Remenders nya serie om utbildning av unga mördare i 1987-års San Francisco är väl värd att utforska. Inte minst tack vare Wes Craigs snygga stil som här bjuder på fartfylld action på höga höjder. Ansiktsuttrycken är underbara och den begränsade färgpaletten föredömlig.

GHOSTR2014001-DC11-LR-fb781

All-New Ghost Rider #1 (Marvel Comics)

Trots att jag aldrig läst ett endaste nummer av Ghost Rider är jag sugen på Felipe Smith och Tradd Moores nya grepp med en av Marvels märkligaste figurer. Motorcykeln är borta och istället får vi se den nya inkarnationen av vår nattlige hämnare bakom ratten på ett annat fartvidunder. Moores stil är väldigt säregen med ett helt nytt face till Ghost Rider och grymt snygga flammor i ett fartfyllt omslag.

SNDM-Cv2-Cover-A-86737

The Sandman: Overture #2 (Vertigo)

Ett hus byggt av drömmar av den mer mardrömslika varianten bjuds det på i detta Salvador Dali-inspirerade omslag till fortsättningen om Sandmans ursprung signerat J. H. Williams III. Fullt av surrealistiska detaljer och annat myspys är det en fröjd att skåda.

HAWKEYE2012018-DC11-LR-fa83f

Hawkeye #18 (Marvel Comics)

Slutligen har vi serien Hawkeye som äntligen fått fart under brallan med en hög av nya nummer på kort tid efter att ha hackat efter ett tag. David Ajas fortsatt helgjutna och assköna design gör alla omslagen i serien till riktiga pärlor och detta gäller även detta nummer som utses till veckans favorit.

Kommentarer

  1. Pärka says:

    Det Francavilla-omslaget får en verkligen att dra efter andan.

  2. […] de otroligt stämningsfulla hyllningar till himlaryttaren som Francesco Francavilla levererat i #1 och här #2. Bägge två är så tidlöst klassiska att jag hoppas att posters eller tröjtryck […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...