Krönikor och åsikter

Uppsala Comix 2014

måndag 31 mars, kl 21:30 av 0 kommentarer

uppsalacomix2Igår, en solig men något blåsig söndag, besökte jag för första gången Uppsala Comix. Jag hade läst en hel del positivt om den och Uppsala är ju nästgårds. Arrangörerna hade fått ihop ett intressant program med mest svenska gäster och så Mike Carey (Lucifer, Unwritten) som grädde på moset. Mässan hölls på Grand, en trevlig byggnad i centrala Uppsala och väl lämpad för festivalen. Lokalen var avsevärt mindre än på SIS och detsamma kan sägas om trängseln. Trots den mindre tillströmningen så sa Jonas Andersson från Albumförlaget att försäljningen var bättre än på SIS och att det nog hängde ihop med inträdet som ledde till att enbart de som är serieintresserade dök upp. Jag vet inte hur många av biljetterna som till slut såldes men det var en strid ström av besökare de timmar jag vistades där. Jag lyssnade på två programpunkter och det intressantaste från dem var Theos ockulta kuriositeter bytt förlag och att alla tidigare utgåvor, t.ex. de som varit slutsålda ett tag ska ges ut i hårdpärm med lite nytecknat material från Ola Skogäng, han hade gjort en George Lucas som han sa. Intressantast var att lyssna på Dennis Gustafsson om Viktor Kasparsson och framtiden för densamme. Det verkade bara som att Dennis Gustafsson inte förstår hur sjukt bra hans serier är. Intressant var också att han och Jonas haft kontakter för att föra över den till en tv-serie men det verkade just nu lite för segt. Synd för i rätt händer så skulle Viktor Kasparsson bli en suverän tv-serie. Men det lät iaf onekligen som att vi kan se fram emot många album med Viktor Kasparsson de kommande åren. Båda programpunkterna jag följde modererades f.ö. förtjänstfullt av David Haglund från Seriefrämjandet. Mer Corto Maltese från Kolik blir det tyvärr inte, Fabian Göransson uppgav att de bara sålt 200 ex av Corto Maltese i Etiopien. Det blev inte så mkt shoppat mer än nya Dylan Dog och Lilla Berlin, sedan drog jag och fikade med en gammal kompis så jag vet inte hur många det var som lyssnade på Mike Carey för då satt jag på tåget hem. Men det är onekligen imponerande att de lyckades få en så känd serieförfattare till Uppsala Comix. Jag har inte läst något av honom mer än Lucifer som jag inte fastnade för annars hade jag nog hängt kvar. Jag kommer iaf definitivt att besöka Uppsala Comix nästa år för det var en väldigt trevlig tillställning.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...