Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 14

lördag 5 april, kl 09:21 av 1 kommentar
TRILL-Cv8-ds-a8296

Trillium #8: sista numret

Efter noggrant överläggande med mig själv har jag beslutat mig för att skapa en ny post här på Shazam. Eftersom Veckans omslag svämmat över av amerikanska serienyheter från veckan som gått känner jag att jag tappat fokus på de snygga omslagen. Därför presenterar jag Veckans nyheter så vi kan njuta av var sak för sig. Lite previews, nya serier, gamla trotjänare som lämnar oss och dylikt. Välkomna!

Vertigo: Jeff Lemire har kommit fram till sista numret av Trillium. För er som ännu inte skaffat den rekommenderar jag Henriks entusiastiska recension av #1-4 av det här intressanta sci-fi-äventyret.

Image Comics: Indieförlaget nummer ett just nu ligger inte på latsidan med tre nya miniserier och en one-shot som kom ut den här veckan. Först ut har vi ’68: Rule of War som verkar vara en läskig berättelse om genmodifierade krigsfångar i Kambodjas djungler.

Field01-CoverA-1dfb0

The Field #1 tecknad av Simon Roy

Simon Roy (Prophet) tecknar The Field som börjar med att en man vaknar upp utan minne i ett fält, enbart iförd kallingarna. Hans kontakt med yttervärlden består av en mobiltelefon där han kan läsa mystiska meddelanden om annalkande fara.

I Shotgun Wedding har vi ett klassiskt krutdoftande ménage à trois. Mike och Denise planerar att gifta sig men Mikes gamla trolovade Chloe är ute efter hämnd efter att själv ha blivit lämnad vid altaret av samme Mike. Just det, glömde bort att säga att både Mike och Chloe är professionella mördare.

Sist ut från Image har vi Self-Obsessed, en självbiografisk one-shot med seriestrippar om livet signerad Sina Grace.

3737496-01 (1)

Har Peter Parker en syster?

Marvel Comics: Efter mycket hype från förlaget, plötsligt byte av författare samt fyra månaders försening ligger nu Inhuman #1 på hyllorna. Ska bli spännande och se om Charles Soule och Joe Madureira lever upp till förväntningarna.

Mark Waid, James Robinson och tecknaren Gabriele Dell’Otto presenterar en original graphic novel som heter Amazing Spider-Man: Family Business. Handlingen utspelar sig innan Amazing Spider-Man #700 och introducerar Teresa som hävdar att hon är Peters okända syster.

Avatar Press: Slutligen har vi den nya serien Caliban av Garth Ennis (Preacher, Punisher). Efter att ha utforskat och exploaterat rymden i flera år råkar människan stöta på det de minst anade när besättningen på rymdskeppet Caliban råkar ut för en olycka i rymden: utomjordiskt liv. Visst kan man redan nu dra paralleller till Alien och rymdskeppet Nostromo men jag tänker utforska den här lilla skräckisen på det lilla förlaget. Vi syns om en vecka! Och du…glöm inte bort Veckans omslag imorgon:)

Kommentarer

  1. Henke says:

    Bra initiativ! Kul med så många trevliga tips. Jag ska läsa flera av de här serierna, framförallt Trillium och Spider-man-serien.

    En fantastisk serie jag vill rekommendera är District 14. Jag läste den första ”säsongen” i helgen och det var lätt det bästa jag läst i serieväg på länge. Snygga svartvita teckningar och riktigt sköna karaktärer i en serievärld där människor samsas med djur i kläder och aliens. Huvudpersonen är en mystisk elefant. Häftig europeisk vuxenserie som blandar alla tänkbara genrer på ett intressant sätt. Beställde den nyutgivna andra säsongen omedelbart efter att jag blivit klart med den första. Riktigt grym serie! Ges ut av Humanoids.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...