Recensioner

Dockwood

söndag 23 november, kl 21:02 av 0 kommentarer

dockwoodBrittiska Nobrow Press är ett förlag som gillar att ge ut riktigt fina böcker. Dockwood av Jon McNaught är inget undantag, inbundet med fin papperskvalité och bra tryck. I albumet får man följa två personer i ett litet brittiskt samhälle under en dag och natt, en som jobbar i köket på ett äldreboende och ett ungt tidningsbud. Det ska direkt sägas att det inte händer överdrivet mycket och dramatiken är av det lågmälda slaget. McNaught berör å andra sidan, särskilt i den del som handlar om köksbiträdet, stora frågor om död, åldrande och ensamhet samtidigt som han kan ägna enkla kökssysslor och ett fallande löv avsevärd uppmärksamhet. Dockwoods stora behållning är de poetiska teckningarna. Hur serien är upplagd påminner en hel del om Chris Wares Jimmy Corrigan men i en annan stil och väldigt vackert med en sparsam palett av nedtonade färger. McNaught ägnar väldigt stor tid åt detaljer och ibland slår det över och blir lite långtråkigt. Men det är samtidigt väldigt vilsamt, särskilt jämfört med mycken annan kulturkonsumtion nuförtiden med ett överflöd av starka intryck. En genuint sympatisk serie och vacker att titta på. Så vill du ha en avstressande serie så är det denna 🙂

Illustration: Jon McNaught
Förlag: Nobrow Press
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...