Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 5

fredag 30 januari, kl 19:25 av 0 kommentarer

MULTIVG-Cv1-ds-ee87dVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Den här veckan fortsätter Grant Morrisons storslagna epos om DC:s multiversum med sjätte numret, kallat The Multiversity: Guidebook. Detta nummer är mycket imponerande med över 70 sidor där alla 52 alternativa världarna får en presentation och det behövs verkligen för min del eftersom jag nu hakat på serien helhjärtat efter det fantastiska numret The Multiversity: Pax Americana (tecknat av Frank Quitely) som hyllades av Anders i hans senaste årskrönika. Hela den här berättelsen i nio delar är helt enkelt för bra för att motstå och detta generösa nummer lovar mycket kött på benet för den som är svältfödd på information om kontinuiteten och olika skeenden när det gäller DC:s multiversum. Här får vi bland annat stifta bekantskap med Atomic Knight Batman, chibi Batman och Kamandi samt innehåller serien en karta över Multiversum och även en genomgång av alla tidigare ”Crisis”-händelser som skakat DC:s universum i dess grundvalar.

EFF-Cv1-1-13-var-daecdVertigo: Chondra Jackson jobbar som polis i hemstaden Effigy Mound när hon utreder ett brott som ger henne kalla kårar. Hela mordscenen med ett färskt lik på en urgammal indiansk begravningsplats är en kopia av ett avsnitt ur den gamla TV-serien om barndetektiven Star Cop, i vilken Chondra som ung Hollywood-stjärna spelade huvudrollen innan hennes karriär spolades ner i toaletten efter en sexskandal. I Tim Seeley (Grayson, Revival, Hack/Slash) och Marley Zarcones nya serie Effigy presenteras en skruvad mordkomplott med konspiratoriska förtecken. Vad finns det för samband mellan Chondras ursprung, hemstad och den bisarra kulten som dyrkar kändisar som Guds avbilder och rituellt avrättar alla som avfärdar deras trosuppfattning?

TDNTD-01-e144a-9ccaeImage Comics: Jonathan Hickman verkar lätt besatt av döden för närvarande. Förutom Marvels multiversums kollaps och vår jords kommande undergång i både Avengers och New Avengers samt East of West där Döden själv har en av huvudrollerna får vi nu ett nytt äventyr med den ödesmättade titeln The Dying and the Dead. Serien börjar med en bröllopsceremoni i en parallell värld som förvandlas till en massaker. En grupp hängivna anhängare av Bah al’sharur mördar bröllopsgästerna och brudgummen, tar ett magiskt skrin och skjuter bruden som avsked. Två veckor senare i vår värld träffar vi den pensionerade översten Canning, dekorerad krigsveteran, vid sin hustrus dödsbädd. Han kontaktas av de urgamla ägarna till det magiska skrinet som lovar att bota hans hustru från hennes cancer om han lyckas återbörda skrinet. Detta Indiana Jones-äventyr för gamlingar tecknas av Ryan Bodenheim (A Red Mass for Mars och Secret, bägge författade av Hickman) och första numret är väl tilltaget med hela 60 sidor.

UNCAVEN2015001-DC11-324b0Marvel Comics: Rick Remender och Daniel Acuña lanserar en ny volym med Uncanny Avengers som nu förhoppningsvis slickat klart såren efter händelserna i Remenders event Axis. De som läst min recension av Axis vet att jag tyckte eventet var en flopp som nästan fick mig att sluta läsa Marvel överhuvudtaget men Remenders, och framförallt Acuñas, första volym av Uncanny Avengers var å andra sidan något av det bästa jag läst på länge och med ett nytt team hoppas jag på fortsatta stordåd. Tidigare ledaren Havok har lämnat gruppen för brorsan Cyclops X-Men och nya medlemmar är bland annat Sabretooth (som nu är snäll som en kissemiss efter händelserna i Axis), Vision, Quicksilver och magikern Brother Voodoo.

Cover-325feOni Press: Slutligen blir jag alldeles varm i själen när jag tänker på att nästa arc av The Life After kickar igång den här veckan och för er som ännu inte satt tänderna i den här lilla pärlan kommer även första traden ut samtidigt. Författaren Joshua Hale Fialkov och tecknaren Gabo har skapat en alldeles ljuvlig och sjukt skruvad berättelse med bibliska förtecken där vi får följa den förvirrade frälsaren Jude och hans sidekick, självaste Ernest Hemingway, när de försöker få rätsida på tillvaron i självmördarnas skärseld.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...