Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 6

fredag 6 februari, kl 12:13 av 0 kommentarer

Nameless_01-1Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Veckans smaskigaste nya serie i mina ögon är tveklöst Nameless, skriven av Grant Morrison och tecknad av Chris Burnham. Medan jag försöker få i hopp Morrisons härliga pussel i DC:s The Multiversity dyker denna kryptiska serie, som utlovar den ultimata skräckupplevelsen, upp hos Image Comics och jag tänker definitivt inte missa den. Det här är Morrisons andra egna serie där han återigen samarbetar med tecknare från hans tid med Batman. Förra året kom Annihilator ut på förlaget Legendary där Batman & Robin-tecknaren Frazer Irving står för det visuella och nu är det dags för Chris Burnham som tecknade Batman Inc. Exakt vad Nameless handlar om blir jag inte klok på men som vanligt när det gäller Morrison är jag övertygad om att det kommer bli en underbar resa och en recension dyker upp så fort den dimper ner i min brevlåda.

BOOM-Cluster-001-A-Main-0c52eBoom! Studios: Ed Brisson började sin karriär inom seriemediet som textare men har på senare år börjat profilera sig även som författare. Förra året recenserade jag hans lovande för-apokalyptiska serie Sheltered från Image Comics och nu kommer nya Cluster med tecknaren Damian Couceiro, som tidigare samarbetat med Brisson på Boom! Studios serieversion av Sons of Anarchy. Skulle du byta ett livstidsstraff i fängelse mot femton års militärtjänst där du tvingas fightas mot livsfarliga aliens i rymden? Cluster berättar en historia om brott och straff med en sci-fi-tvist där vi får följa seriens huvudperson Samara som har gjort detta ödesdigra val.

26800Dark Horse Comics: Skräckmästaren Richard Corben kommer i veckan ut med en alldeles ny serie i fem delar, Rat God, som kombinerar Lovecraft-mytologi med legender om Amerikas ursprungsbefolkning. Den arrogante studenten Clark Elwood stiftar bekantskap med kurskollegan Kito Hontz vid Miskatonic University. När Kito, som är indian, förs bort till hennes hemstad Lame Dog i de nordliga vildmarkerna av en mystisk kult beslutar sig Clark för att återfinna henne. Under sitt sökande råkar han både ut för den stora skogens fasor men även den primitiva staden Lame Dog och dess hotfulla innevånare.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...