Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 11

fredag 13 mars, kl 21:49 av 0 kommentarer

SouthernCross01-Cover-df884Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Southern Cross är en ny sci fi-thriller i rymdmiljö författad av Becky Cloonan och tecknad av Andy Belanger (Kill Shakespeare). Cloonan har mest jobbat som tecknare, bland annat Demo och American Virgin, men på senare år har hon även författat en del serier till DC, däribland nya trevliga Gotham Academy som jag tänker trade-waita tillsammans med andra nya intressanta Batman-serier som Arkham Manor och Gotham by Midnight. Seriens huvudperson, Alex Braith, befinner sig ombord på rymdskeppet Southern Cross som ska ta henne till Jupiters måne Titan där hon förhoppningsvis lyckas hitta sin döda syster Amber och även finna svar på hur hon dog. Resan som är obehaglig som den är ser inte ut att bli bättre eftersom hennes hyttkompis försvinner och hon ständigt känner sig övervakad.

Surface01-CoverA-5c1fcI april kommer sista numret av Ales Kots Secret Avengers (farväl M.O.D.O.K. för den här gången) och tredje samlingen av hans agentserie Zero är redan ute och den andra ligger i bokhyllan färdig att läsas och recenseras. Förutom dessa kommer Kot nu även ut med en ny surrealistisk och futuristisk fantasy-serie i fyra delar kallad The Surface som tecknas av Langdon Foss (Winter Soldier). Serien startar i framtida knutpunkten Dar es Salaam i Tanzania där tre hackers letar efter den mytologiska platsen kallad ”The Surface” där de hoppas finna en fristad ifrån den superkontrollerade världen de lever i men det är inte alltid gräset är grönare på andra sidan.

NINJAK-001-COVER-A-LAROSA-9c799Valiant Entertainment: En av Valiant Comics mest populära skapelser från 1990-talet (första numret såldes i nästan 1 miljon exemplar) är den brittiske playboyen Colin King som extraknäcker som ninjaspion under namnet Ninjak. Att figuren skulle bli en del av Valiant Entertainments nysatsning var bara en tidsfråga och Ninjak återkom först i X-O Manowar och blev en del av Haradas laguppställning i Unity innan han nu får en alldeles egen tidning igen under baneret Valiant Next, författad av Matt Kindt och tecknad av Clay Mann. Varje nummer kommer också innehålla ett extra kapitel om Ninjaks okända ursprung tecknat av den fenomenale Butch Guice.

0001-2-3387cOni Press: Cullen Bunn (Wolf Moon, Lobo, Sinestro och Magneto) passar på att komma ut med en ny titel på förlaget Oni Press nu när slutet närmar sig för hans långkörare The Sixth Gun som avslutas med #50 i år. Hellbreak, tecknad av Brian Churilla som tidigare samrbetat med Bunn på miniserien The Sixth Gun: Sons of the Gun, är en övernaturlig actionserie om en något annorlunda form av exorcism. Kerberos Project, som jobbar i nära samarbete med katolska kyrkan, använder sig av en metod som med hjälp av avancerad teknologi gör det möjligt att skicka en insatsstyrka, Orpheus Team, till ett oändligt antal helveten, det ena läskigare än det andra, för att befria besatta själar.

HOWARD2015001-DC11-3b8f7Marvel Comics: Chip Zdarsky och Matt Fraction har täljt guld med sin underbara serie Sex Criminals och medan Fraction snart lämnar Marvel när hans serie Hawkeye tar slut inom kort så tar Zdarsky klivet in i superhjältefabriken och dessutom som författare. Howard the Duck är tillbaka med en egen tidning, tecknad av Joe Quinones, efter sitt lilla gästspel i eftertexterna till filmen Guardians of The Galaxy och startar ny privatdetektivbyrå på Manhattan i samma hus där She-Hulk har sin advokatbyrå. Denna bisarra flykting från en alternativ värld skapades av en av mina absoluta favoritförfattare, Steve Gerber, som skapade oförglömliga episoder med Defenders och Man-Thing som jag rekommenderar alla att läsa. När det gäller Howard har jag inte läst en ruta av honom överhuvudtaget men Marvel har tryckt en ny upplaga av Howard the Duck Omnibus, som samlar allt material av Gerber, så nu måste jag helt enkelt kolla in honom.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...