Nyheter och tips

All-New, All Different Marvel

onsdag 1 juli, kl 22:21 av 5 kommentarer

all-new-all-different-marvel-previews-142011

För ganska exakt ett år sedan lanserade Marvel Comics det senaste initiativet Avengers NOW! med bland annat Jane Foster som Thor, Sam Wilson som All-New Captain America samt Superior Iron Man och med bara en vecka kvar till San Diego Comic-Con är det så dags för nya friska tag i superhjältefabriken. När Secret Wars är avklarat i oktober kör All-New, All Different Marvel igång och förlaget har i veckan presenterat 45 nya och nygamla titlar. En hel del överraskningar värt att satsa på men också gammal skåpmat och en del titlar som saknas mig.

Hela lista kan ni se här och jag har själv valt ut några guldkorn som verkar intressanta.

drstrange1-141972Med en egen film 2016 med Benedict Cumberbatch i huvudrollen är det inte så konstigt att Marvel nu äntligen ger Dr. Strange en egen titel. Efter hans framträdande i New Avengers Annual #1 hoppades jag att Frank J. Barbiere och Marco Rudy skulle ta sig an Magins mästare men istället blir det Jason Aaron (Thor, Southern Bastards) och Chris Bachalo (Uncanny X-Men) vilket inte heller är flugskit precis. Aaron verkar också ha en förkärlek för hjältar med tillhyggen eftersom Stephen Strange utrustats med en rejäl yxa och han verkar även få en Ghostbusters-liknande roll, det vill säga den man ringer till när huset hemsöks av onda andar och dylikt. Seriens underrubrik är ”Some surgery requires a scalpel – some, an axe.”

daredevil1-141969Efter fyra år och nästan 50 nummer samt en rad med fina utmärkelser är det dags för Mark Waid och co att lämna över Daredevil till nya kreatörer. Jag blev lite extra glad när jag upptäckte att serieskaparen och advokaten Charles Soule (Inhumans, Death of Wolverine) fick uppdraget att författa serien, dels med tanke på de juridiska göromålen men också för att Daredevil fick en stor och välskriven roll i Soules och Javier Pullidos saknade She-Hulk. Tecknar gör Ron Garney och underrubriken ”The devil’s apprentice” syftar på att Hornskallen tar sig an en lärjunge och hans nya paltor påminner också en hel del om hans dräkt i Netflix TV-succé.

totallawesomehulk1-141993Greg Pak är den som på senare år gjort mest lyckade berättelser med min smaragdgröne vän Hulk med bland annat Planet Hulk och World War Hulk och efter några år men lite trevande historier är det extra glädjande att förlaget till slut tagit sitt förnuft till fånga och gett Pak nytt förtroende. Efter Jason Aarons skalliga fadäs, Mark Waids S.H.I.E.L.D.-agent och Gerry Duggans Omega Hulk (som snart kommer att recenseras i sin helhet) är det så dags för The Totally Awesome Hulk, tecknad av Frank Cho. Bruce Banner är med men denne nye Hulk är inte han och underrubriken lyder därför ”Who is the Hulk?” En kvalitetsgissning är att den grönfärgade gigantens alter ego är Amadeus Cho som skapats av Greg Pak och dessutom förekommit flitigt i hans Hulk-historier samt som sidekick och arvtagare till Hercules vilket både förklarar den misstänkta Tintin-kalufsen och den mörklagda vänsterhanden där Cho brukar hålla Hercules klubba.

hawkeye1-141975Jeff Lemire (Descender) och Ramon Perez är nu varma i kläderna efter snart en arc med All-New Hawkeye som byter namn igen till bara Hawkeye. På omslaget ser vi en något äldre Kate Bishop och vad som ser ut som Old Man Barton och underrubriken är ”Hawkeye vs. Hawkeye”. Lemire och Andrea Sorrentino tar sig även an Old Man Logan som kommer att bli en del av det nya Marvel-universat efter att ha gästspelat i Secret Wars. Old Man Logan är även en av medlemmarna i Jeff Lemire och Humberto Ramos Extraordinary X-Men medan X-23 blir en kvinnlig Wolverine och dyker upp i ett antal olika titlar.

vision1-142007Scarlet Witch och Vision gjorde nyligen filmdebut i Avengers: Age of Ultron men nu får detta tidigare strävsamma och udda par, vars kärlekshistoria och familjebildning var en lång följetong i tidningen Avengers, även var sin serietitel. James Robinson (Fantastic Four, Airboy) och ännu okänd tecknare står för Scarlet Witch (”Seeing red…”) med omslag av Kevin Wada och The Vision presenteras av Tom King samt Gabriel H. Walta. Vad handlingen i Scarlet Witch rör sig om vet jag inte för tillfället men i The Vision försöker syntezoiden leva den amerikanska drömmen genom att bygga en robotfru och två robotbarn och bosätter sig i förorten.

avengers1-141964Under Free Comic Book Day tidigare i år bjöd förlaget på en försmak av hur Marvel-universat skulle se ut efter Secret Wars med All-New All-Different Avengers och nu får de även en alldeles egen titel skriven av Mark Waid och tecknad av Adam Kubert och Mahmud Asrar. Bland de nya Avengers-medlemmarna återfinns nya Ms. Marvel (som alltid drömt om att bli en Avenger) och Miles Morales som var Ultimate-universats Spider-Man. Bägge dessa unga hjältar fortsätter med sina egna titlar (Willow Wilson/Miyazawa/Alphona respektive Bendis/Pichelli) och vi får även en hel del andra intressanta spindeltitlar såsom en gravid Spider-Woman och Web Warriors med flera karaktärer från Spider-Verse.

howlingcommandoes-141977Flera av dessa ovanstående titlar kommer jag att hålla utkik efter och speciellt den något otippade kombon Dum Dum Duggan och hans monsteragenter i Howling Commandos of S.H.I.E.L.D. skriven av Frank J. Barbiere och tecknad av Brent Schoonover. ”To fight the monsters of the world…We need the monsters of the night!” lyder underrubriken och vad sägs om Hit-Monkey, Man-Thing, Werewolf by Night med flera som S.H.I.E.L.D.-agenter? Underbart!!! 🙂

I övrigt kan jag konstatera att Jonathan Hickman (Avengers, New Avengers) och Rick Remender (Uncanny Avengers, All-New Captain America) lämnar förlaget för att satsa på egna serier och Nathan Edmondson (Black Widow, Punisher) samt Brian Wood (Moon Knight) syns inte till bland namnen i listan. Förhoppningsvis fortsätter Silver Surfer av Dan Slott och Mike Allred eftersom det är Marvels bästa titel just nu och sedan väntar jag på den glada nyheten att Marvel ska börja ge ut Fantastic Four igen.

Kommentarer

 1. filmitch says:

  Jag har helt gett upp om Marvel. Iosf är det bra om man inte stagnerar men viss stabilitet och kontinuitet vill åtminstone jag ha. De byter titlar lägger om spår byter författare och tecknare snabbare än man hinner blinka. Sorgligt nog har DC hakat på trenden men tur nog så finns det andra förlag.

 2. Niklas says:

  Många serier behåller samma team som innan och som det verkar i ungefär samma status quo så förstår inte kritken med att de ändrar för mycket?

  Av 45 nya #1 är ca. 30 fortsättning på det som kom innan och ungefär hälften av dessa har helt eller delvis samma kreatörer. Titlar som funkar fortsätter som om inget hänt: Thor, Silk, SlottSpiderman med flera. Titlar som inte hittat rätt tweakas mightyavengers->Ultimates, avengersworld->New(AIM)Avengers, IronMan provar Bendis som författare för att få mer läsare.

  Det blir färre rena avengers och x-men titlar som det kryllat av och man testar solotidningar Vision, DrStrange, ScarletWitch, Carnage(?!?!) som kanske inte blir så långlivade men kan va bra ändå lex SheHulk/Elektra.

  Ok så särskilt All-Different är det kanske inte men ”vi” vill ju ändå inte att de ändrar för mycket…

  Den ständiga omnumreringen är ju tröttsam och onödig men ändå en ganska ytlig kritik som inte påverkar innehållet. Håller tummarna för att den här linjevida nummer-reseten lugnar ner omstarterna…

 3. Niklas says:

  Själv hade jag ju tänkt dra ner lite och bara fortsätta med de som jag redan gillar. Det gick sådär… även om det är tidigt att säga bara baserat på dessa omslag och tag-lines så är jag redan uppe i 14 högst troliga och 13 bubblare.

  Till de 45 tidningarna som presenterats tillkommer säkert ett tjugotal andra tidningar som inte presenterats än med karaktärer som saknas (moonknight, blackwidow, punisher, silversurfer, ff och säkert andra).

  Sen tidigare har det även sagts att weirdworld och 1872 ska fortsätta och det skulle inte förvåna mig om de testar fler om de skulle bli omtyckta.

 4. Anders .R says:

  Stöööööön. ( ursäkta det var min plånbok som lät)

 5. Niklas says:

  Jo, så är det…

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...