Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 35

fredag 28 augusti, kl 23:28 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

HJAOH2015001-DC11-8018bHank Johnson, Agent of Hydra #1
Manus: David Mandel
Illustration: Michael Walsh
Förlag: Marvel Comics

Nu när Matt Fraction och David Ajas berättelse om vad Hawkeye gör om dagarna när han inte är en Avenger är slut är det dags att ta en flukt på hur vardagen ser ut för en Hydra-agent. Ni som trodde vi skulle få lära känna Bob, Agent of Hydra, som figurerat en hel del med Deadpool, lite bättre blev blåsta för här kommer Hank Johnson, Agent of Hydra. Följ med honom när han hämtar ungarna efter skolan, besöker Hydras personalavdelning eller när han bara önskar att han valt en annan yrkesbana. Denna Secret Wars one-shot är tecknad av Michael Walsh (Secret Avengers) och skriven av ingen mindre än David Mandel, executive producer till TV-serierna Seinfeld och Curb Your Enthusiasm (som någon gav den lökiga översättningen Simma lugnt, Larry!) som här gör sin seriedebut. Hail Hydra!!!

SHIELD2014009-DC11-3f20dS.H.I.E.L.D. #9
Manus: Mark Waid, Al Ewing, Stan Lee
Illustration: Lee Ferguson, Stefano Caselli, Jack Kirby
Förlag: Marvel Comics

Marvels superhemliga militärorganisation S.H.I.E.L.D. såg dagens ljus för exakt 50 år sedan i Strange Tales #135 (augusti 1965) och detta nummer samt två andra historier är en del av jubileumsnumret S.H.I.E.L.D. #9 som kommer ut den här veckan. Förutom första numret återkommer även Dum Dum Dugan, i en rysare av Al Ewing och Stefano Caselli, och så får vi träffa hans nya läskiga Howling Commandos som kommer att få en alldeles egen tidning i oktober (The Howling Commandos of S.H.I.E.L.D. av Frank Barbiere och Brent Schoonover). Som om det inte vore nog presenterar Marvel även en tidigare icke tryckt sekvens med Nick Fury av ingen mindre än Stan Lee, Jack Kirby och Jim Steranko på tusch.

STRINGERS-1-4x6-RODRIGUEZ-VARIANT-ff595Stringers #1
Manus: Marc Guggenheim
Illustration: Justin Greenwood
Förlag: Oni Press

Nick och Paul är två så kallade ”video stringers”, det vill säga paparazzis som jagar dramatiska händelser. De tillbringar sin vardag med att åka runt i Los Angeles för att försöka filma biljakter, skottstrider, olyckor, bränder och andra hemskheter för att sedan sälja det dyrt till lokala TV-stationer. Men en actionpackad natt upptäcker de att de är jagade av både poliser och skurkar eftersom de råkade filma något tidigare på kvällen som de inte borde ha sett. Alla som sett filmen Nightcrawler som har en liknande ramhandling med en video stringer i Los Angeles (spelad av Jake Gyllenhaal) tror säkert att detta bara är en rip-off men Oni Press är kända för att väga sin serier på guldvåg och Marc Guggenheim kokade ihop denna komedi-thriller och lanserade den på SDCC redan för fem år sedan tillsammans med tecknaren Justin Greenwood (som tidigare samarbetat med Guggenheim på Onis Resurrection) men det är först nu de lyckats synka sina scheman.

28942Zodiac Starforce #1
Manus: Kevin Panetta
Illustration: Paulina Ganucheau
Förlag: Dark Horse Comics

Populära och prisbelönade serien Lumberjanes får konkurrens i form av en Magical girl-manga för alla åldrar inspirerad av bland annat Sailor Moon. Zodiak Starforce handlar om fyra tjejer med magiska krafter som försvarar vår värld mot mörk magi när de inte går i high school. Teamet har haft det relativt lugnt ett tag men nu är det definitivt dags att återförenas. Förutom allt skolarbete står nämligen nya monster på schemat och tjejerna måste även se upp med skolans Mean-girls, under ledning av Diana, som gör livet surt för dem samtidigt som de också är kunniga i uråldrig mörk magi. Alla representerar var sitt stjärntecken och gruppen består av ledaren Emma (Gemini), Kim (Taurus), Savanna (Pisces) och Molly (Aries) och seriens skapare, Kevin Panetta och Paulina Ganucheau, har utlovat fler karaktärer ur zodiaken om serien får en fortsättning efter den inledande arcen.

25902New MGMT #1
Manus/Illustration: Matt Kindt
Förlag: Dark Horse Comics

När Matt Kindt sjösatte serien Mind MGMT 2012 gjorde han det på vinst och förlust. Gick serien bra var allt frid och fröjd, annars tänkte han lämna seriebanan och jobba med något annat. Nu, 36 nummer senare, avslutas serien med one-shoten New MGMT #1 och Kindt har en lysande karriär med flera pågående serier hos Valiant (Valiant, Unity, Ninjak, Divinity) samt den läsvärda Past Aways (Dark Horse Comics) så det visade sig vara ett klokt beslut. Kindts spionhistoria med övernaturliga inslag har gjort sitt bästa för att göra oss till paranoida konspirationsteoretiker med drömlogik, bakgrundsbilder, kryptisk text i marginalen och reklam på baksidan av serien för produkter som inte finns. I centrum av berättelsen har vi författaren Meru som upptäcker den topphemliga spionorganisationen Mind MGMT som är full av agenter med galna psi-krafter, såsom odödliga lönnmördare, mediala delfiner och en man som kan döda dig genom att enbart peka på dig. Det här låter ju underbart, eller hur? Past Aways och Divinity är riktigt bra och eftersom jag avslutat Ales Kots Zero behöver jag en ny spionhistoria som sätter griller i huvudet på mig.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...